FC Twente lijkt op Feyenoord: "Wel kwaliteit, maar geen vertrouwen."

Nadat Adam Maher de blunder van Feyenoord doelman Brad Jones afstrafte, was er even weer hoop bij de supporters van FC Twente. De ploegen gingen rusten met een 1-1 gelijkspel, maar in de tweede helft deelde Feyenoord alsnog de genadeklap uit. Het was Berghuis die in de 67e minuut de 1-2 scoorde en acht minuten later was het Jorgensen die de wedstrijd definitief op slot gooide. Hiermee was direct het laatste sprankje hoop verdwenen uit de Grolsch Veste.

Na afloop van de wedstrijd sprak Van Bronckhorst kort over FC Twente dat volgens hem in de zelfde situatie zit als Feyenoord twee jaar geleden. "Ze hebben nog vier duels om het tij te keren. FC Twente lijkt op het Feyenoord van twee seizoenen geleden. Wel kwaliteit, maar geen vertrouwen."

Van Bronckhorst is hiermee de zoveelste eredivisie-trainer die aangeeft dat er voldoende kwaliteit rondloopt bij FC Twente. Dit terwijl in Twente Jan van Halst wordt gezien als de schuldige van de huidige situatie omdat hij juist te weinig kwaliteit ingekocht zou hebben.

Vertrouwen is al vaker de sleutel tot succes gebleken. Dit komt pas terug bij een goed resultaat. Van Feyenoord kan je verliezen, en dat Roda JC en Sparta plots drie van de laatste vijf wedstrijden winnen is uniek te noemen. Echter is het doek nog altijd niet gevallen en zijn er nog 12 punten te winnen. Te beginnen aanstaande zaterdag uit bij ADO Den Haag.