FC Twente likt haar wonden na dramatische zondag in Rotterdam

FC Twente heeft zondagmiddag een zure nederlaag geleden. In het duel met de nummer vijf van de eredivisie gingen de Tukkers met 2-0 onderuit. Hierdoor is het gat met de Rotterdammers nu vier punten. Daarnaast raakte Tzolis geblesseerd en is Cerny geschorst voor de wedstrijd met FC Groningen.

FC Twente verliest door de nederlaag de aansluiting met de top vier van de eredivisie. De gehele top vier wist namelijk hun wedstrijd te winnen. Ajax van FC Volendam (4-2), AZ van FC Utrecht (2-1), PSV van sc Heerenveen (1-0) en Feyenoord van FC Twente (2-0). Het gat naar AZ, de koploper van de eredivisie, bedraagt nu zeven punten.

De wedstrijd veranderde zondagmiddag door de rode kaart van Cerny. Vlak voor rust kwam de buitenspeler te hard in op het been van Dilrosun. In de tweede helft mocht Tzolis zijn opwachting maken. Na acht minuten moest hij het veld alweer verlaten door een blessure. De ernst hiervan is nog niet bekend.

Achter FC Twente is het ook het nodige gebeurd. Sparta en RKC Waalwijk komen beide dichterbij de Tukkers. Respectievelijk werd er gewonnen van FC Emmen (3-1) en FC Groningen (3-2). Sparta staat op slechts twee punten van de Tukkers. sc Heerenveen en FC Utrecht vallen door te verliezen verder weg.