Nieuws

FC Twente maakt 1 miljoen winst over seizoen 2011-2012

FC Twente maakt 1 miljoen winst over seizoen 2011-2012

Met de bekendmaking van de financiële resultaten van de Eredivisieclubs zijn een aantal opvallende cijfers naar voren gekomen. FC Twente maakte een winst van 1 miljoen Euro en komt daarmee op een bescheiden 7e plek in de lijst. Meest opmerkelijk is het verlies van bijna 23 miljoen Euro bij Vitesse.

Vitesse maakte inmiddels bekend de slechte cijfers verwacht te hebben. Een onoverkomelijk probleem is het niet, werd er direct bij gezegd. Eigenaar Merab Jordania staat immers garant. Met de invoering van het Financial Fair Play-systeem moet de club wel de balans in de gaten houden.

Eredivisie maakt na 4 jaar weer winst

Cijfers 2011-2012Voor het eerst in vier jaar maakt de Eredivisie weer winst: 22 miljoen euro om precies te zijn. Zoals in onderstaand overzicht te zien is, zijn er zeven clubs die rode cijfers schrijven. De andere elf boekten winst.

Aantekening daarbij is wel dat de cijfers flink beïnvloed worden door de enorme winst van PSV, die werd veroorzaakt door de veelbesproken gronddeal met de gemeente. Eindhoven betaalde liefst 43 miljoen euro aan de club.

Zonder de investering van de gemeente Eindhoven was het resultaat van de achttien clubs immers nog wel negatief geweest met ruim 21 miljoen euro. Dat is echter al een stuk minder dan de meting van een jaar eerder, die op 59 miljoen euro negatief uitkwam.

VI

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties