FC Twente met nipte cijfers onderuit op bezoek bij FC Groningen

FC Twente heeft zondagmiddag haar vijfde competitiewedstrijd van het seizoen verloren op bezoek bij FC Groningen. De wedstrijd werd om 14:30 uur afgetrapt in het NoordLease Stadion, waar de eindstand werd bepaald op 1-0 in het voordeel van de Groningers.

[google]Na ruim tien minuten spelen was FC Groningen met Lars Veldwijk dicht bij de openingstreffer, echter lag doelman Jorn Brondeel tot tweemaal toe in de weg. Enkele minuten later kwam Haris Vučkić namens FC Twente in kansrijke positie, maar zijn schot werd gekeerd door Sergio Padt. Op slag van rust leek de thuisploeg dan toch op voorsprong te komen. Mimoun Mahi dacht de bal het doel in te werken, echter werd zijn poging op het laatste moment uit de doelmond gehaald door verdediger Thomas Lam en zo gingen de ploegen met een 0-0 tussenstand aan de thee.

Ook de tweede helft ging gelijk op. Toch kwam FC Groningen vlak na rust op 1-0, nadat een kopbal van Oussama Idrissi Brondeel te machtig was. FC Twente kwam in de slotfase nog bijna op gelijke hoogte, maar een laag schot van Adnane Tighadouini werd op het nippertje gekeerd door Padt. Verdere kansen mochten niet baten en de wedstrijd eindigde in 1-0 in het voordeel van de 'Trots van het Noorden'.