FC Twente moet aan de bak: Sparta en Go Ahead Eagles winnen overtuigend

Waar FC Twente de laatste wedstrijd van de zondagmiddag speelt, werd er eerder op de dag ook gespeeld. Directe concurrenten voor de titelstrijd Go Ahead Eagtles en Sparta kwamen in actie. Beide ploegen wisten met 3-0 te winnen en dus moet FC Twente aan de bak tegen MVV.

Go Eagles maakte korte metten met Roda JC. In Deventer werd het 3-0 voor de thuisploeg. De eerste helft werd nog doelpuntloos afgesloten, maar in de 46ste, 80ste en 86ste minuut scoorden respectievelijk Langedijk en Van Moorsel (2x).

Sparta speelde in Rotterdam tegen Cambuur, het boekte een eenvoudige overwinning. Sparta kreeg een vliegende start toen voormalig FC Twente-speler Sambissa een eigen doelpunt maakte in de 7e minuut. Veldwijk scoorde vijf minuten voor rust vanaf elf meter Rayhi strate in de 76ste minuut een fout van de Friezen af.

De enige concurrent die een misstap maakte, is Almere City FC. Het wist niet te winnen in en tegen Volendam en speelde met 2-2 gelijk. Het betekende het eerste punt voor oud-speler van FC Twente Hans de Koning.