FC Twente morele winnaar zonder te spelen

Zonder te spelen is FC Twente de morele winnaar van het voetbalweekend. Twente heeft nu evenveel verliespunten als PSV, maar heeft nog een inhaalwedstrijd tegen De Graafschap tegoed.

Ajax

Ajax verloor in eigen huis met 0-2 van FC Utrecht. De Amsterdammers speelden een dramatische wedstrijd. Er zat geen tempo in het spel en er werden amper kansen gecreëerd. Edouard Duplan zorgde met twee treffers voor de Utrechtse overwinning.

PSV

PSV begon wél scherp aan de wedstrijd uit bij Heracles Almelo. De koploper uit Eindhoven was in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij en creëerde tal van kansen. Heracles mocht blij zijn dat het bij rust slechts 0-1 stond door een doelpunt van Labyad. Na rust herpakte Heracles zich en speelde het een stuk agressiever. Dat resulteerde in een aantal mogelijkheden en de gelijkmaker in de 76e minuut van Everton. Dat was ook de eindstand.