FC Twente - NAC 1-1 2012-2013

Het wil nog altijd niet lukken met FC Twente. De ploeg van trainer Alfred Schreuder moest zaterdagavond in Enschede alle zeilen bijzetten om een nederlaag tegen NAC Breda te voorkomen. Dat lukte maar net: 1-1.

Via Kenny van der Weg kwam NAC na 50 minuten op 1-0. Hij was alert na een rebound en scoorde van dichtbij.

Geboorte Verhuur TwenteMet de moed der wanhoop en de nodige invallers ging Twente op jacht naar de gelijkmaker. De overtuiging om iets met het grote overwicht te doen, ontbrak echter. Castaignos, gekomen voor Boelikin, was dicht bij de gelijkmaker maar vond Ten Rouwelaar op zijn weg. Vervolgens kopte Fer in vrije positie over.

Wout Brama tekende uiteindelijke na 82 minuten voor de gelijkmaker. Zijn afstandsschot werd van richting veranderd en belandde via de paal achter doelman Jelle ten Rouwelaar.

Uit de tien wedstrijden na de winterstop haalde Twente maar acht punten. Doordat nummer zes FC Utrecht thuis van VVV Venlo wist te winnen (2-1), hebben de Utrechters net als de Tukkers 48 punten. Het doelpuntensaldo van FC Twente is wel beter dan dat van FC Utrecht, waardoor de ploeg van interim-trainer Alfred Schreuder nog vijfde staat.