Nieuws

FC Twente - NAC - 2010 - 2011

FC Twente - NAC - 2010 - 2011

FC Twente heeft zaterdagavond 05-03-2011 een overwinning geboekt op NAC Breda. In De Grolsch Veste werd het in een slecht duel 2-0.FC Twente staat, waarschijnlijk voor even, naast PSV aan kop in de eredivisie. De Tukkers toonden tegen NAC Breda nog altijd niet in goede vorm te zijn, maar dankten Luuk de Jong een half uur voor tijd. Vlak nadat vlak daarvoor hij snoeihard op de paal had geschoten, scoorde de aanvallende middenvelder wel.Lang bleef het 1-0 en leek het daarbij te blijven. In de blessuretijd maakte Ola John echter een mooie actie en bracht daarmee Nacer Chadli in stelling en die faalde niet.

Het duurde erg lang voordat de wedstrijd op gang kwam. FC Twente speelde in een te laag tempo en ontbeerde creatieve ingevingen om gevaarlijk te worden. In de eerste helft was het grootste wapenfeit een schot van Wout Brama, dat langs de verkeerde kant van de paal zeilde. NAC vond het best, trok zich terug en probeerde her en der een plaagstoot uit de delen in de counter.

Na de hervatting vond FC Twente zijn draai en werd almaar dreigender. Het kreeg wat kansen en zag een pegel van Luuk de Jong op de lat uiteen spatten. De openingstreffer van de regerend kampioen hing overduidelijk in de lucht en na een uur was het dan ook daadwerkelijk zo ver. Buysse zette sterk door en gaf voor. NAC-goalie Jelle ten Rouwelaar bokste weg, maar de bal kwam voor de voeten van De Jong die snel, gericht en doeltreffend uithaalde.

Volledig vertrouwend op de goede veldbezetting liet Twente na de treffer de teugels vieren en had weinig moeite om de aanval van de Brabanders in bedwang te houden. Veel verder dan een vrije trap van Luijckx, die een makkelijke prooi was voor Nikolay Mihaylov, kwam de ploeg ook niet meer. In de blessuretijd liet Nacer Chadli de Grolsch Veste nog een keer juichen. De buitenspeler profiteerde van een goede actie van Ola John en kon eenvoudig en van dichtbij de 2-0 binnen tikken.

Bronnen: FCTwente.nu , TVOost, VI.nl

Fotoreportage FC Twente - NAC door Heidie Duteweert

[nggallery id=171]

Fotoreportage FC Twente - NAC

[nggallery id=170]

Ingezonden foto's FC Twente - NAC Breda

Wij danken alle vrienden van Twitter voor de foto´s. Volg ook ons FC Twente Twitter Account.
[nggallery id=169]

Samenvatting FC Twente - NAC Breda

[youtube]jo6XgXagvZ8[/youtube]

Opstellingen FC Twente - NAC Breda

FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Onyewu, Buysse, Brama, De Jong, Janssen, Bajrami (John/90+1), Janko (Landzaat/71), Chadli.

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Gudelj, Penders, Luijckx, Janse (Idabdelhay/85) Feher, Boussaboun (Jenner/83), Gorter, Lurling, Amoah, Kolkka (Gilissen/58).

FC Twente - NAC Breda 2-0, 1-0 De Jong (61), 2-0 Chadli (90+3), Arbiter: Wegereef, Geel: Bajrami, Kolkka, Gorter

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties