FC Twente - NEC 5-2 2012-2013

FC Twente heeft vanmiddag kinderlijk eenvoudig gewonnen van NEC. In een doelpuntrijke wedstrijd hadden de Tukkers geen enkel probleem met de ploeg uit Nijmegen.

Waar voor FC Twente weinig meer op het spel stond, was voor NEC nog wel wat te halen na nederlagen van concurrenten Heerenveen en FC Groningen eerder in het weekeinde. Coach Alex Pastoor had zijn elftal behoorlijke door elkaar geschud met als opmerkelijkste verandering de basisplaats voor Khalid Sinouh. Gabor Babos maakte de afgelopen weken een matige indruk, net als zijn team trouwens dat in de laatste zeven duels slechts 1 punt binnenhaalde.

Uit de slappe beginfase bleek het besef dat er nog iets te verdienen is dit seizoen niet te leven bij NEC. Uit een corner van Tim Hölscher kopte Douglas al in de 3e minuut raak. In de 22e minuut verdubbelde Luc Castaignos de voorsprong met zijn 12e treffer van het seizoen. De knappe pass tussen de NEC-verdedigers Rens van Eijden en Daan Bovenberg door kwam van Nacer Chadli.

NEC keerde na rust terug met Erik Falkenburg op de plaats van Melvin Platje. Binnen 2 minuten leken de laatste illusies op een goed resultaat al verdwenen toen Chadli op links ongehinderd kon doorstomen en Sinouh in de korte hoek passeerde. Niet veel later bracht Nick van der Velden met een knappe vrije trap (3-1) toch nog wat hoop bij de gasten, maar nog geen 10 minuten later was het duel dan toch beslist. Uit een voorzet van Chadli kopte Castaignos tegen de lat, waarna verdediger Rasmus Bengtsson in de rebound alsnog raak kopte. Doelpunten in de slotminuten van Falkenburg en Felipe Gutiérrez zorgden voor een 5-2-eindstand.

Twente heeft zich onder trainer Alfred Schreuder inmiddels weer herpakt van de dramatische reeks wedstrijden waarmee de ploeg zichzelf dit kalenderjaar uit de kampioensstrijd speelde. De opvolger van Steve McClaren begon met twee nederlagen, maar is sindsdien alweer zes duels zonder nederlaag. Die opleving moet via de play-offs alsnog leiden tot een hernieuwd Europees avontuur.

FC Twente - NEC 5-2 (2-0)
1-0 Douglas (3)
2-0 Castaignos (22)
3-0 Chadli (47)
3-1 Van der Velden (50)
4-1 Bengtsson (59)
4-2 Falkenburg (90)
5-2 Gutiérrez (90+2)