FC Twente - NEC 2010-2011

FC Twente speelde op 20-02-2011 om 14.30 uur in De Grolsch Veste de competitiewedstrijd tegen NEC. Twente speelde tegen NEC met Bart Buysse. De Belgische verdediger speelde in plaats van Roberto Rosales, die ontbrak wegens een schorsing. De wedstrijd stond in het teken van 2 uitersten, de op 78-jarige leeftijd overleden (Dinsdag 15 februari 2011) Henk Floor, waarvoor een minuut stilte in acht werde genomen. En de fantastische mijlpaal van 20 Jaar voor Vak P (Zie Foto) die met een geweldige sfeeractie werd gevierd. De Tukkers begonnen slecht aan de eerste minuten in de wedstrijd en kwamen in de 7e minuut door Niki Zimling op een 0-1 achterstand. Na ongeveer 12 minuten hervond FC Twente zich en maakte Emir Bajrami in de 27e minuut de gelijkmaker. In de tweede helft kreeg FC Twente nog vele kansen echter mocht het niet zo zijn. FC Twente heeft dus met 1-1 gelijkgespeeld tegen NEC.

Wedstrijdverslag FC Twente - NEC

De ploeg van trainer Michel Preud'homme beleefde op Zondag 20-02-2011 een valse start. Het was namelijk NEC dat binnen tien minuten spelen op voorsprong kwam: spelmaker Lasse Schöne bediende Niki Zimling met een fraai steekballetje. De huurling van Udinese, vorige week al goed voor twee doelpunten tegen Excelsior (2-0), schoof de bal beheerst langs Nikilay Mihaylov: 0-1.

De regerend landskampioen herstelde zich goed en kwam halverwege de eerste helft op gelijke hoogte. Dat had het te danken aan de individuele klasse van Emir Bajrami. De buitenspeler ontfutselde een NEC'er de bal op eigen helft, zette vervolgens aan voor een rush en verraste Jasper Cilessen met een laag schot: 1-1.

In de tweede helft waren er kansen aan beide kanten, maar Twente was de betere ploeg. Vlak na rust was hij dicht bij een doelpunt, maar zijn kopbal ging niet binnen. Tien minuten later kopte Ruiz uit een kopbal op doel, maar zijn inzet kon makkelijk gestopt worden. Ook invaller Janko kon niets veranderen aan de gelijke stand. Vooral in de laatste tien minuten was Twente enkele keren dicht bij de winnende treffer. De Jong dacht dat zijn inzet over de lijn was, maar de arbitrage besliste van niet. Ook Janssen had een treffer op de schoen, maar een hard schot ging net voorlangs. Even later vond de middenvelder dat hij recht had op een strafschop, maar die werd niet gegeven door arbiter Blom. Ook een kopbal van Douglas ging niet het NEC-doel in. Het bleef dus bij 1-1 in De Grolsch Veste. Door het gelijkspel heeft Twente nu een punt voorsprong op PSV. Die ploeg komt echter later op de middag nog in actie tegen NAC.

FC Twente gaat met het punt wel aan kop in de Eredivisie, met 51 punten uit 24 duels. PSV heeft een punt minder, maar komt later deze zondag nog in actie tegen NAC Breda. Ajax, dat won van VVV, volgt op drie punten van de Enschedeërs.
(Bron: VI + TVOost + FCTwente.nu)

Foto reportage FC Twente - NEC

Door de festiviteiten van Vak-P is deze reportage iets langer dan normaal. Geniet van de mooie acties waar wekenlang naar toe is geleefd door de ULTRAS!
[nggallery id=160]

Ingezonden foto's van FC Twente - NEC

Met dank aan onze Twittervrienden, Detrouwehonden, Roland Damink, Dolf Ruesink en Winfred Kolkman
[nggallery id=159]

Samenvatting FC Twente - NEC

[youtube]LsKl7N00UaQ[/youtube]

Beelden sfeeractie 2e helft

[youtube]TCa8UuJVlfs[/youtube]

Statistieken FC Twente - NEC

Het duel stond onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom.FC Twente moest het nog stellen zonder de geblesseerden Nicky Kuiper en Dwight Tiendalli. Roberto Rosales is geschorst en Marc Janko begon op de bank.

FC Twente - NEC 1-1, 0-1 Ziemling (7), 1-1 Bajrami (27) Arbiter: Blom, Geel: Nuytinck, Onyewu, Janssen, Sibum, Davids, Buysse, Will, Vleminckx, Zomer

Opstelling FC Twente:MMihaylov, Onyewu, Wisgerhof, Douglas, Buysse, Brama, Chadli, Janssen, Ruiz (John/80), De Jong, Bajrami (Janko/66)

Opstelling NEC:Will, Nuytinck, Zomer, Davids, Sibum, Schone, Zimling, Chatelle (Latupeirissa/90+2), Vleminckx, George.