FC Twente Nieuws

16-jarig toptalent FC Twente speelt recordinternational Ajax zoek

16-jarig toptalent FC Twente speelt recordinternational Ajax zoek

FC Twente Vrouwen heeft afgelopen weekend goede zaken gedaan door in de Grolsch Veste met 3-2 te winnen van de directe concurrent Ajax. Het was een enerverende wedstrijd die diep in blessuretijd werd beslist in het voordeel van de Tukkers, die op dat moment met nog maar tien speelsters op het veld stonden.

De doelpunten werden gemaakt door Renate Jansen, Fenna Kalma en Kerstin Casparij, maar na afloop van de wedstrijd gingen alle credits naar de nog maar 16-jarige Wieke Kaptein. Ze speelde een dijk van een wedstrijd en was een ware plaag voor recordinternational Sherida Spitse.

"Denk je even rustig de bal aan te kunnen nemen, komt de nummer 20 van FC Twente er weer eens aan, als een onvermoeibare horzel die maar niet van opgeven weet. Om gek van te worden", zo schrijft Leon ten Voorde een dag na de wedstrijd in de TC Tubantia.

"Het is natuurlijk wel bijzonder dat ik tegenover zo'n bekende speelster stond." Angst was er ondanks haar jeugdige leeftijd niet. Wel heeft ze veel respect voor de 188-voudig international. "Ik sta ook dagelijks op het veld met de internationals Kika van Es en Renate Jansen. Ik leer heel veel van ze, maar dat geldt voor alle teamgenoten. Iedereen helpt en steunt me. We hebben echt een geweldig team."

Vlak voor het einde van de wedstrijd werd Kaptein gewisseld. Volgens de speelster zelf had dat niet gehoeven. "Ik was niet moe en had nog wel door gekund." Wel zat ze vervolgens eerste rang om te aanschouwen hoe haar team in blessuretijd, met tien speelsters, alsnog de overwinning pakte. "Er zit magie in dit team. Wij geven nooit op en blijven vechten tot de laatste seconde. Dat hebben we vandaag wel weer bewezen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties