FC Twente Nieuws

Aanstelling 'slechtste scheids' Kamphuis zorgde ook bij de technische staf voor gespreksstof

Aanstelling 'slechtste scheids' Kamphuis zorgde ook bij de technische staf voor gespreksstof

Maandag maakte de KNVB bekend dat Jochem Kamphuis de scheidsrechter is voor de wedstrijd sc Cambuur - FC Twente. Het is geen goed nieuws voor de Tukkers want de laatste drie wedstrijden onder zijn leiding gingen verloten. Jans erkent dat toen de naam van Kamphuis aan de wedstrijd werd gekoppeld, er wel even over werd gesproken binnen de technische staf.

"We hebben het er wel over gehad. De laatste drie ontmoetingen was het voor ons niet succesvol. Maar voor de rest fluit elke scheidsrechter naar eer en geweten. Soms in de ogen van anderen wat beter, en soms wat minder. De laatste drie waren twee keer Fortuna en Willem II. Toen viel het allemaal niet in ons voordeel uit. Maar dat is geweest", aldus de oefenmeester in gesprek met 1Twente.

Thuis tegen Willem II gaf Kamphuis Zerrouki in blessuretijd van de eerste helft een tweede gele en vervolgens de rode kaart. "Je kunt zeggen een flauwe tweede kaart voor Zerrouki tegen Willem II. Dat vond ik ook wel, maar als Ramiz zijn emoties beter onder controle houdt, geef je de scheidsrechter ook geen aanleiding om een kaart te trekken. Je moet dus ook naar jezelf kijken."

"Ik heb ook twee keer een gele kaart gehad. Eén keer vond ik volkomen terecht en de andere keer vond ik het ook wat gezocht. Alleen moet je altijd eerst naar jezelf kijken, want je bent er zelf bij betrokken. Maar kunstgras en scheidsrechter, dat moet helemaal geen item zijn. Ja, misschien achteraf een beslissing of dat wij geen bal naar elkaar kunnen spelen op kunstgras, maar dat verwacht ik niet."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties