FC Twente Nieuws

Aanvoerster Jansen looft vechtlust: "Het vuurtje is aan bij ons"

Aanvoerster Jansen looft vechtlust: "Het vuurtje is aan bij ons"

FC Twente Vrouwen won zondagmiddag de topper tegen titelconcurrent Ajax. Het werd 3-1 in De Grolsch Veste. Suzanne Giesen, Caitlin Dijktra, Romée Leuchter en Elena Dhont waren de doelpuntenmakers. Door de overwinning neemt FC Twente de koppositie over van Ajax op doelsaldo, terwijl de Tukkers ook nog eens een wedstrijd tegoed hebben.

De interviewster van ESPN stelt tegenover FC Twente-aanvoerster Renate Jansen dat haar ploeg iets heeft dat Ajax niet heeft. Jansen reageert. "Ik snap wat je bedoelt. Ik denk dat we effectief zijn geweest. Het veldspel was niet altijd even goed, maar uiteindelijk zijn we heel effectief en hebben we de wil om te scoren en te winnen. We hebben het zo goed mogelijk gedaan. Dan trek je het over de streep en dat is fijn", zegt de aanvoerster van FC Twente.

In de eerste helft had Ajax meer kansen dan FC Twente. Met rust had Ajax zowel de lat als de paal al geraakt en een penalty gemist. Toch maakte Jansen zich geen zorgen. "We deden in het begin eigenlijk wel wat we wilden. Door de blessure (van middenveldster Ella Peddemors, red.) raakten we het gewoon even kwijt. Dat is ook niet raar. De blessure is even een klotemoment. Daarna komen we wel op voorsprong. Ondanks dat we er de eerste helft alles aan gedaan hebben, hebben we niet naar ons kunnen gespeeld. Ik denk dat onze vechtlust en drive goed was. We streden voor elke meter. Dan trek je het gewoon over de streep", aldus Jansen, die bij de 3-1 goed was voor de assist.

Voorafgaand aan de wedstrijd publiceerde FC Twente een mooie video met de titel 'Als het vuur eenmaal brandt...', te zien onderaan het artikel. Wat is het idee achter deze titel? "Ik denk dat de tekst genoeg zegt", vertelt Jansen. "We willen samen. FC Twente is een team, dat is de afgelopen jaren wel gebleken. We willen laten zien dat we op scherp staan en dat we eigenlijk alles doen voor elkaar en met elkaar. Zo zie je maar, er komt een verse wissel in en die schiet gelijk de bal erin. Het zijn niet alleen de elf die op het veld staan, we doen het met zijn allen. Het vuurtje is aan bij ons."

Is FC Twente dan ook meer een team dan Ajax? "Dat kan ik niet concluderen. Ik weet niet hoe het daar is. Daar waag ik me niet aan, dat weet ik niet", aldus Jansen. De eerste klap is uitgedeeld door FC Twente. "Zo kan je het zien. Het is fijn dat we deze weten te winnen, maar de competitie is nog lang. Tegen een concurrent winnen is fijn, zeker met het thuispubliek. Maar er zijn nog genoeg wedstrijd. ADO, Feyenoord, Fortuna. Het is nog lang niet gespeeld", besluit de aanvoerster.

Top drie Azerion Vrouwen Eredivisie

Club Gespeeld Punten DV DT Doelsaldo
FC Twente 8 24 40 2 +38
Ajax 9 24 36 7 +29
Fortuna Sittard 8 18 24 8 +16

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties