FC Twente Nieuws

Aburjania aan de slag bij Engelse crisisclub Sunderland AFC

Aburjania aan de slag bij Engelse crisisclub Sunderland AFC

Giorgi Aburjania lijkt een mooie transfer te pakken te hebben. De Georgiër staat voor een overstap naar Engeland waar een contract klaarligt bij Sunderland AFC, zo meldt Sport Cartagena. Hiermee verlaat hij zijn huidige werkgever alweer na een half jaar.

Sunderland speelde vijf jaar geleden nog in de Premier League, maar na de degradatie naar het tweede niveau ging het helemaal mis en degradeerde de ploeg opnieuw. Sindsdien zit de ploeg vast in de League One, het derde Engelse niveau. Ook afgelopen seizoen greep het voor de derde keer op rij naast promotie naar de Championship.

Crisisclub

De club werd de afgelopen jaren echt bekend door de Netflix documentaire Sunderland till i die. De club werd direct na de degradatie op de voet gevolgd door de camera's van de immens populaire betaalzender. Het doel was om direct weer te promoveren naar de Premier League, maar in plaats daarvan degradeerde de ploeg. Het leverde unieke beelden.

Er is de afgelopen jaren veel gebeurd bij Sunderland dat met recht een crisisclub genoemd mag worden. Ook komend seizoen is het doel om te promoveren naar de Championship. Of dit nu gebeurt door directe promotie of via de playoffs, dat zal iedereen in Sunderland een zorg zijn. De club wil uiteindelijk weer terug naar de plek waar het volgens velen hoort, de Premier League.

Aburjania bij FC Twente

[google]

Aburjania stond één seizoen onder contract bij FC Twente. De middenvelder werd in 2019 met veel verwachtingen op huurbasis naar Enschede gehaald door Ted van Leeuwen. Helaas werd het geen succes. De Georgisch international kwam tot zestien optredens waarvan slechts vijf als basisspeler. In de zomer van 2020 keerde hij terug naar Spanje en tekende bij Real Oviedo.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties