FC Twente Nieuws

Afgeserveerde Liendl en Kvasina ware smaakmakers van Oostenrijkse Bundesliga

Afgeserveerde Liendl en Kvasina ware smaakmakers van Oostenrijkse Bundesliga

Afgelopen zomer ging het mes door de selectie van FC Twente. Onder meer de twee Oostenrijkers Michael Liendl en Marko Kvasina kregen te horen dat ze overbodig waren en mochten vertrekken. Beide spelers keerden terug naar de Oostenrijkse Bundesliga waar ze dit seizoen wel de kans krijgen en de trainers belonen voor het vertrouwen.

Michael Liendl
Michael Liendl keerde terug bij zijn voormalig werkgever Wolfsberger AC dat vorig seizoen nipt degradatie wist te ontlopen. Hij kreeg rugnummer tien toegewezen en is momenteel de meest bejubelde speler van de huidige nummer vier van de Oostenrijkse competitie. In 17 competitiewedstrijden scoorde Liendl 7 keer en leverde hij 9 assists. Schitterende cijfers voor de 10 die door Hake en Verbeek totaal verkeerd werd gebruikt.

In de periode onder Hake kreeg Jensen de voorkeur op tien en werd Liendl gebruikt als loper op het middenveld. Hiermee speelde hij totaal uit z'n kracht. Ditzelfde gebeurde ook onder Verbeek die hem thuis tegen sc Heerenveen op Martin Ødegaard zette, hem vroegtijdig naar de kant haalde en hem vervolgens geen enkele minuut meer gunde. Bij Wolfsberger heeft Liendl het spelplezier weer teruggevonden en krijgt hij ook de waardering van de Oostenrijkse voetballiefhebbers. In september werd hij verkozen tot Bundesliga speler van de maand. In november werd hij voor de tweede keer genomineerd, maar ging de prijs naar Dominik Frieser (LASK).

Marko Kvasina
Marko Kvasina koos afgelopen zomer voor SV Mattersburg, een klein clubje onder de rook van Wenen. Hier werd hij herenigd met de trainer waarmee hij eerder al samenwerkte bij Austria Wien. Na een redelijke start, twee doelpunten in vier wedstrijden, raakte Kvasina geblesseerd. Inmiddels is hij weer hersteld en schiet hij met scherp.

[google]

In de laatste vijf competitiewedstrijden scoorde hij drie doelpunten en gaf hij drie assists. In totaal speelde hij tot dusver 11 competitiewedstrijden waarin hij 5 keer scoorde en 3 keer een assist leverde. In de competitie is SV Mattersburg terug te vinden op de negende plek. Het gat met de twee onderste ploegen is inmiddels opgelopen tot acht punten.

Beide spelers te vroeg afgeserveerd?
Achteraf gezien kan je je dan ook afvragen of beide spelers niet te vroeg zijn afgeserveerd door FC Twente. Boere is als spits nog altijd niet onomstreden en de zwaar bekritiseerde Tim Hölscher krijgt keer op keer de voorkeur van Pusic als aanvallende middenvelder.

Foto: Pro Shots

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties