FC Twente Nieuws

Aitor kijkt met goed gevoel terug op periode bij FC Twente: "Dat was geweldig"

Aitor kijkt met goed gevoel terug op periode bij FC Twente: "Dat was geweldig"

Aitor Cantalapiedra vertrekt aan het einde van het seizoen bij FC Twente. De 24-jarige aanvaller speelde twee seizoenen in dienst van de club uit Enschede en had een belangrijk aandeel in het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie.

"Toen ik naar Twente kwam, dacht ik: misschien kan ik er drie of vier maken", vertelt Aitor in gesprek met het Spaanse AS. "Ze gaven me het vertrouwen en dat maakt je een betere voetballer. We zijn in eigen huis kampioen geworden tegen Jong AZ. De club keerde terug op het niveau waar het hoort en de atmosfeer was geweldig. Het was een prachtige dag."

"Ik heb geleerd van het Nederlandse voetbal, omdat de teams zich meer richten op aanvallen dan op tactiek", vervolgt de Spanjaard. "Er liggen veel ruimtes en dat is fijn voor een vleugelaanvaller. Ik heb teams gezien die graag willen voetballen en aanvallen. Dat is veel beter dan voetballen tegen teams die zich terugtrekken."

[google]

Aitor moest zijn familie en vrienden achterlaten om bij FC Twente te kunnen voetballen. "Ik hoopte dat het me goed af zou gaan, maar dit had ik niet verwacht. Mijn ouders hebben me altijd verteld dat het voetbal niet in Spanje eindigt. Ik heb gezocht naar een plek waar ik gerespecteerd werd en het beste uit mezelf heb kunnen halen", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties