FC Twente Nieuws

Ajax contracteert opnieuw speler met FC Twente-verleden

Ajax contracteert opnieuw speler met FC Twente-verleden

Ajax heeft donderdag de transfer van Ashleigh Weerden bekendgemaakt. De 23-jarige speelster heeft een tweejarig contract in Amsterdam getekend. Eerder stond ze onder contract bij FC Twente: ze speelde drie seizoenen voor de Tukkers, voordat ze naar het Franse Montpellier vertrok.

Weerden is niet de eerste Ajax-speler die een verleden heeft bij FC Twente. Onder andere Sherida Spitse, Stefanie van der Gragt en Marthe Munsterman gingen haar voor. Sherida Spitse speelde in twee verschillende periodes in totaal twee en een half jaar voor FC Twente en speelt sinds 2021 voor Ajax. Stefanie van der Gragt speelde in het seizoen 2015-2016 in Enschede. Sinds 2020 speelt ze in Amsterdam, waar ze deze zomer weer vertrekt. Marthe Munsterman, de dochter van Joop Munsterman, speelde tussen 2011 en 2017 bij de Tukkers. Ze speelde één jaar in Engeland, waarna ze naar Ajax vertrok.

Ashleigh Weerden speelde drie seizoenen voor FC Twente. In de zomer van 2020 vertrok ze naar het Franse Montpellier. Ze beleefde een lastige tijd in Frankrijk. "Ik heb het daar best moeilijk gehad. Ik had de klik met de coach niet echt en speelde niet veel," vertelt de aanvaller op de officiële website van Ajax.

Toch vindt ze het lastig om Frankrijk te verlaten. "Ik voelde me wel thuis in het land. Ondertussen had ik er ook best veel vrienden gemaakt. Ook de competitie was leuk. Dat ga ik wel missen. Ik ben in Frankrijk mentaal wel gegroeid. Ik heb moeten dealen met teleurstellingen, op de bank zitten; die dingen moet je als topsporter ook meemaken."

Vanaf komend seizoen speelt de 22-jarige buitenspeler weer in Nederland. Voor haar favoriete club, zo zegt ze zelf. "Ik ben geboren in Amsterdam en altijd al Ajax-fan geweest." De overstap is niet helemaal een stap in het diepe voor haar, want ze kent al enkele spelers van Ajax. "Ik heb met veel meiden bij nationale jeugdteams gespeeld. Tegen andere meiden heb ik weer gespeeld toen ik bij FC Twente zat. En mijn beste vriendin speelt hier: Quinty Sabajo," aldus Weerden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties