FC Twente Nieuws

Ajax-huurling Salah-Eddine geniet van concurrentiestrijd met Smal

Ajax-huurling Salah-Eddine geniet van concurrentiestrijd met Smal

Deze zomer maakte Anass Salah-Eddine de overstap van Ajax naar FC Twente. Meerdere clubs hadden interesse, maar de linksback koos voor een huurperiode bij de Tukkers. Gijs Smal is zijn directe concurrent en uitgerekend hij verkeert momenteel in bloedvorm. Toch maakt Salah-Eddine zich geen zorgen.

"Hij doet het goed en ik ben ook blij voor hem. Het is een mooie concurrentiestrijd. Ik moet mezelf hier laten zien en ik vind dat ik dat heb gedaan." Hiermee verwijs hij naar de oefenwedstrijd tegen FC Emmen. "Dan is het de keuze van de trainer wie hij opstelt."

De 20-jarige vleugelverdediger is dan ook realistisch. "Ik had niet verwacht dat als ik hier kwam ik alles zou spelen", vervolgt hij in gesprek met 1Twente. "Ik moet mezelf laten zien en mezelf bewijzen. Ik vind het juist mooi dat ik een geduchte concurrent heb. Voetbal gaat om concurrentie en jezelf beter maken. Hierdoor word ik beter en dit seizoen komen de minuten wel hoor."

Heb je voor jezelf al bepaald hoeveel je dit seizoen wil gaan spelen? "Ja, natuurlijk heb je dat wel, maar dat is niet aan jezelf. Je hebt iets wat je voor ogen hebt, en het enige dat ik nu kan doen is hard werken op de trainingen en ook tijdens de oefenwedstrijden. Het is dan aan de trainer die hij opstelt. Maar ik heb voor mezelf natuurlijk wel doelen gesteld.

Als je wordt verhuurd, dan wil je ook spelen en jezelf laten zien. Hier, aan je oude clubs, maar ook aan andere clubs. Als ik het niet in de competitie kan doen dan doe ik het tijdens de oefenwedstrijden. Daarna moet ik geduldig wachten op mijn kans, en als die krijg moet ik 'm met twee handen pakken."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties