FC Twente Nieuws

Ajax laat Pierie het seizoen afmaken bij Excelsior

Ajax laat Pierie het seizoen afmaken bij Excelsior

Maandag werd bekend dat Kik Pierie niet mee ging op het trainingskamp van Ajax naar het Zuid-Spaanse Marbella. De voormalig centraal verdediger van FC Twente mocht op zoek naar een nieuwe club. Deze heeft hij al snel gevonden. Hij gaat het seizoen op huurbasis afmaken bij Excelsior.

Excelsior begon het seizoen sterk, maar staat inmiddels niet meer zo heel ver boven de streep. Na veertien duels hebben de Kralingers dertien punten, slechts twee meer dan nummer zestien FC Emmen. Excelsior heeft na FC Volendam (39 tegengoals) de meeste tegengoals van de eredivisie met een aantal van maar liefst 37. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen kon dus nog wel een centrale verdediger gebruiken en heeft deze met Kik Pierie gevonden.

Pierie werd tijdens de seizoenen 2020-2021 en 2021-2022 door Ajax verhuurd aan FC Twente. In het eerste seizoen in Enschede was de linkspoot vaste basisspeler. Vorig seizoen was hij lange tijd geblesseerd en kwam hij bijna niet meer aan spelen toe. Hij maakte slechts zeventien minuten. Dit seizoen was hij vaste basisklant bij Jong Ajax. Hier heeft hij echter niet dusdanig weten te presteren dat hij nog een toekomst heeft bij de Amsterdammers.

Onlangs vroeg Twente Insite de FC Twente-supporters nog of het een goed idee was om Pierie terug te halen. Van de bijna 750 stemmen vond iets meer dan 54 procent dit wel een goed idee. Iets minder dan de helft vindt Pierie niet genoeg voor FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties