FC Twente Nieuws

Algerijnse bond ontkent bizar gerucht rondom duivelbezweerder op Afrika Cup

Algerijnse bond ontkent bizar gerucht rondom duivelbezweerder op Afrika Cup

Op papier leek het Algerijnse elftal de groep in de Afrika Cup makkelijk door te kunnen komen. De ploeg van bondscoach Djamel Belmadi heeft na twee wedstrijden echter nog niet gewonnen. De laatste groepswedstrijd tegen Ivoorkust wordt daarom cruciaal. Voorafgaand aan die wedstrijd doet een bizar gerucht de ronde.

Er zou na de mindere resultaten tegen Sierra Leone en Equatoriaal-Guinea beroep zijn gedaan op een duivelbezweerder om de ploeg in het vervolg van het toernooi aan betere prestaties te helpen. "We veroordelen en betreuren de geruchten daarover", reageert de Algerijnse bond in Het Nieuwsblad.

Er komen donderdag dus geen rituelen voor te pas in het duel met Ivoorkust. "De spelers blijven vertrouwen op hun talent, karakter en al het werk dat is verricht", maakt de bond duidelijk. Donderdagmiddag trappen Ivoorkust en Algerije af om 17:00. Het duel is live te volgen via ESPN.

Ramiz Zerrouki en zijn ploeggenoten moeten winnen om nog tot een plek in de achtste finales te komen, een andere mogelijkheid is er niet. In de eerste twee wedstrijden kon Belmadi geen beroep doen op de FC Twente-speler die normaal gesproken een vaste waarde is. Dit zal in het cruciale duel met Ivoorkust mogelijk anders zijn, afgelopen week meldde Zerrouki zich namelijk weer op het trainingsveld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties