FC Twente Nieuws

Alleen verrassend Fortuna staat een perfecte seizoenshelft voor FC Twente (v) nog in de weg

Alleen verrassend Fortuna staat een perfecte seizoenshelft voor FC Twente (v) nog in de weg

Voor FC Twente Vrouwen is Fortuna Sittard de laatste tegenstander van 2022. Komende zondag om 16:45 uur wordt het duel tussen de nummer één en drie van de Azerion Vrouwen Eredivisie gespeeld op Sportcampus Diekman in Enschede. Als de thuisploeg wint, heeft het tijdens de eerste seizoenshelft een maximale score van dertig punten uit tien duels behaald. Alleen Fortuna Sittard staat een perfecte seizoenshelft voor FC Twente Vrouwen dus nog in de weg.

Afgelopen vrijdag won FC Twente met 0-1 van Feyenoord. "Ik denk dat we tevreden mogen zijn over het resultaat", vertelt FC Twente-aanvaller Elena Dhont. "Vorig jaar eindigde de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel. We wisten dus dat het een stugge ploeg is om tegen te spelen. Als je daar met 3 punten weg gaat, mogen we daar blij mee zijn."

Fortuna Sittard is nieuw in de Azerion Vrouwen Eredivisie, maar doet het uitstekend. Na FC Twente en Ajax zijn zij tot nu toe de beste van Nederland met negentien punten uit negen wedstrijden. "Fortuna Sittard is net als wij bezig aan een sterke reeks, het is de eerste keer dat we tegen deze ploeg spelen. Ik kijk ernaar uit", aldus Dhont

Dhont is ook op persoonlijk vlak bezig aan een goede eerste seizoenshelft. "Ik merk dat ik iedere wedstrijd beter word, maar ik zit nog niet op mijn topniveau. Tijdens de wedstrijden zet ik stappen en ik ben blij dat ik de kans krijg om me hier te ontwikkelen. Dat ik zondag tegen teamgenoten van het nationale team speel is natuurlijk leuk, maar ik hoop vooral de drie punten mee naar huis te nemen", zegt de Belgische aanvaller.

Als FC Twente minimaal één punt behaald tegen de Limburgers, is het kampioen van de eerste periode. "We hebben tot nu toe een goede eerste seizoenshelft gespeeld. Een periodetitel zorgt voor de kroon op ons werk, maar het is niet ons doel. We willen graag winnen van Fortuna Sittard, daar ligt onze focus", besluit Dhont.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties