FC Twente Nieuws

"Als die bus er al was, zat Mokotjo achter het stuur"

"Als die bus er al was, zat Mokotjo achter het stuur"

Kamohelo Mokotjo is op dit moment in bloedvorm en dat is ook in Nederland niet onopgemerkt gebleven. Hij stak er in Eindhoven met kop en schouders boven uit en was de regisseur op het Twentse middenveld.

[google]Onder meer Bart Ramselaar en Phillip Cocu vonden dat FC Twente de bus parkeerde, maar Voetbal International komt hierbij tot een mooie uitspraak. "Áls die bus er al was, dan zat dan zat Kamohelo Mokotjo achter het stuur". Hij werd gekozen tot 'Speler van de Week' en het weekblad komt met de volgende argumenten: de Zuid-Afrikaan gaf zijn ploeg richting aan, bepaalde de snelheid van de aanvallen en trapte af en toe op de rem als het nodig was. Verder was hij altijd aanspeelbaar en erg balvast.

Mokotjo staat inmiddels op de elfde plaats in het seizoensklassement en wordt beoordeeld met een 6,6. Het is duidelijk te zien dat de 25-jarige middenvelder beter is gaan speler sinds het vertrek van Hakim Ziyech. "Mokotjo is bij FC Twente in het machtsvacuüm gedoken dat het vertrek van Hakim Ziyech heeft achtergelaten", zo stelt Voetbal International. "hij de aanvoerder is zonder band, de schakel tussen aanval en verdediging, de bewaker van de balans en het eerste aanspeelpunt in de opbouw". Hierdoor is het erg opvallend dat de middenvelder niet is geselecteerd voor de nationale ploeg van Zuid-Afrika.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties