FC Twente Nieuws

"Als FC Twente op 80 procent speelt van vorige week, dan winnen ze gewoon"

"Als FC Twente op 80 procent speelt van vorige week, dan winnen ze gewoon"

Vorig seizoen kende FC Twente een valse start door de eerste twee uitwedstrijden te verliezen. Eén daarvan was tegen de tegenstander van komende zondag, sc Cambuur. Jans heeft ten opzichte van vorig seizoen iets veranderd in de voorbereiding. De selectie traint al vanaf woensdag op kunstgras.

Kunstgras of gewoon gras, volgens Jan van Staa moet FC Twente gewoon winnen in Leeuwarden. "Kunstgras moet geen excuus zijn joh! Je moet daar gewoon je eigen niveau halen. Het kunstgras, de tegenstander. Je moet het zelf doen en daar ben ik wel benieuwd naar." Collega Tijmen van Wissing vond de uitwedstrijd tegen Cambuur vorig seizoen de slechtste wedstrijd van FC Twente. Van Staa is het daar mee eens. "Poeh, dat zag er niet uit hè?" Ondanks de slechte wedstrijd van vorig jaar, is Van Staa nu positief over de kansen van de ploeg uit Enschede.

"Uit ben je wel wat kwetsbaarder. Je hebt met weerstanden te maken zoals kunstgras. Dat kun je er allemaal bijhalen, maar FC Twente heeft gewoon een veel betere selectie dan Cambuur. Ze moeten het nu in een uitwedstrijd op kunstgras laten zien. Ze hebben vaardige spelers. Het zijn niet jongens van twee meter die opeens niet kunnen voetballen. Die uitwedstrijden (Volendam en Heerenveen, red.) hebben ze dan wel verloren, maar zo slecht was het niet. Laten we dat ook even melden."

Van Wissing denkt ook dat FC Twente makkelijk moet winnen van het huidige Cambuur. "We zullen wel weer voor zot worden versleten als maandag Cambuur ook met 3-0 van FC Twente wint, want die eendagsvlieg hebben ze ook gehad tegen PSV. Voor de rest valt Cambuur gewoon tegen dit seizoen. FC Twente speelt gewoon goed en als ze op 80 procent spelen van afgelopen zondag dan winnen ze die wedstrijd gewoon."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties