"Als je dit bewust doet, hoor je niet op het voetbalveld thuis"

Zaterdagavond won FC Twente van NEC door goals van Misidjan en Limnios. Makkelijk ging dit echter niet. In de eerste helft kwam de ploeg van Ron Jans namelijk slechts tot drie schoten. In de tweede helft deden ze dit drie keer zoveel, waarvan er twee raak gingen.

Hierbij werden ze een handje geholpen door Ali Akman. De 19-jarige spits, die tot nu toe goed was voor zes doelpunten, moest namelijk in de 58e minuut het veld verlaten. Waar scheidsrechter Higler in eerste instantie nog geel gaf, werd hij door de VAR naar de zijkant geroepen om de overtreding nogmaals te bekijken.

Na het zien van de beelden kreeg de aanvaller alsnog de rode kaart gepresenteerd, waardoor NEC met tien man door moest. Hierdoor was de wedstrijd opengebroken en kon FC Twente eenvoudig uitbouwen naar een 2-0 overwinning in de Goffert. Volgens Mario Been, analist bij ESPN, was de rode kaart volkomen terecht.

"Ik denk dat de trainer wel kan beamen dat dit een terechte rode kaart is. Dan wordt er wel gezegd dat hij geen enkel intentie heeft. Nee, dat moet er nog eens bijkomen. Als je dit bewust doet hoor je niet op het voetbalveld thuis. Dit was een terechte rode kaart en daar kan niemand wat over zeggen."