FC Twente Nieuws

"Als supporter voelt het als de zwaarst mogelijke straf dat ik mijn club niet te kan steunen"

"Als supporter voelt het als de zwaarst mogelijke straf dat ik mijn club niet te kan steunen"

Na jarenlange ellende gaat het FC Twente eindelijk weer voor de wind. Na de grote schoonmaak afgelopen zomer is de ploeg nu terug te vinden op een knappe vijfde plek in de eredivisie. Maar uitgerekend in het seizoen dat het zo goed gaat met de club zijn de supporters niet welkom in het stadion als gevolg van het coronavirus.

Het is afzien voor de supporters die de wedstrijden nu moeten bekijken via de betaalzender FOX Sports, zo ook Sergio Westerink. Hij bekijkt de wedstrijden samen met zijn vrienden in zijn eigen café in zijn tuin. "In het stadion beleef ik de wedstrijd, thuis kijk ik de wedstrijd. Daarin zit voor mij het grootste verschil. Ik mis het gevoel van samenhorigheid als ik hordes supporters naar het stadion zie lopen. En de adrenaline in mijn lijf als ik, op weg naar mijn plek, de stadiontrappen beklim", aldus Westerink in gesprek met Guus Peters van de Volkskrant.

"Als supporter voelt het als de zwaarst mogelijke straf dat ik mijn club niet te kan steunen"

"FC Twente heeft één van de sfeervolste stadions van Nederland. Zelfs toen we in 2018 degradeerden en een jaar lang waren veroordeeld tot de eerste divisie, zaten de tribunes elke wedstrijd vol. Samen hebben we die moeilijke tijd doorstaan. Daarom is het zo jammer dat we de zoete smaak van overwinningen niet kunnen proeven nu ze het voor het eerst in jaren weer goed doen."

[google]

"Voor mij als supporter voelt het als de zwaarst mogelijke straf dat ik mijn club niet te kan steunen. Maar in deze nare periode is hopelijk ook een nieuwe traditie ontstaan. Zodra de poorten van de Grolsch Veste weer opengaan, ben ik daar natuurlijk te vinden. Maar als het aan mij ligt, blijf ik de uitwedstrijden samen met mijn vrienden in ons café in de tuin kijken", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties