FC Twente Nieuws

Amsterdammer Zerrouki vindt zijn rust in Haaksbergen: "Ik kan mezelf zijn"

Amsterdammer Zerrouki vindt zijn rust in Haaksbergen: "Ik kan mezelf zijn"

Waar veel profvoetballers al snel op zichzelf gaan wonen is dat bij Ramiz Zerrouki niet het geval. De Amsterdammer kwam vijf jaar geleden over van Ajax naar FC Twente, maar op zichzelf wonen is er nog altijd niet bij.

Hij woont al sinds zijn komt naar FC Twente in Haaksbergen, onder het dak van voormalig FC Twente-speler Marcel Mentink en zijn vrouw Birgit. "Ik had nog nooit van Haaksbergen gehoord", erkent Zerrouki in gesprek met Ten Voorde van de TC Tubantia. 'Pas toen ik hier was en bij de Jumbo kwam, herinnerde ik mij de naam van het dorp van het Monstertruckdrama."

Zerrouki is inmiddels 22 en is dit seizoen eindelijk volwaardig selectiespeler bij het eerste elftal. Hij is voor nu de stand-in voor Brama en Roemeratoe, maar in de wedstrijden die hij speelde liet hij zien het niveau aan te kunnen. De middenvelder heeft lang moeten wachten, maar zijn geduld is dus eindelijk beloond.

"Dat ik het zo lang heb volgehouden komt ook door mijn thuissituatie", vervolgt hij het gesprek met de clubwatcher. "Als ik vrij ben ga ik meestal terug naar Amsterdam, maar ik heb me vanaf het eerste moment thuis gevoeld bij Marcel en Birgit. Ik kan mezelf zijn en het voordeel is dat het hier een stuk rustiger is. In Amsterdam heb je toch meer verleidingen en zoek je wat vaker je vrienden op. Dat ik hier al voor mijn vijfde seizoen zit, zegt alles."

[google]

Iets dat ook veel zegt is het feit dat alle jongens die in dezelfde periode naar FC Twente kwamen als Zerrouki weer weg zijn. "Dat is geen toeval. Zij wilden op hun zeventiende per se zelfstandig wonen, maar hoe denk je hoe zoiets gaat? Dat kan niet goed gaan. Stabiliteit en rust is belangrijk voor een jonge voetballer", zo besluit Zerrouki.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties