FC Twente Nieuws

Analisten verkiezen Smal boven Oosterwolde als linksback

Analisten verkiezen Smal boven Oosterwolde als linksback

Komend weekend staat voor FC Twente alweer een thuiswedstrijd op het programma. Dan ontvangt de ploeg van Ron Jans promovendus N.E.C. Nijmegen waar Ted van Leeuwen momenteel de technische baas is en Fred Rutten deel uitmaakt van de Raad van Commissarissen.

Eén van de vragen zal opnieuw zijn waar Sadílek gaat spelen. De middenvelder acteert al een reeks wedstrijden als linksback, maar is eigenlijk gehaald als middenvelder. Door de blessure van Brama speelde hij tegen Willem II weer op het middenveld, maar als het aan Heubach ligt blijft dat niet zo.

Bij geen schorsingen of blessures ziet Jeroen Heubach hem toch liever als linksback. Speelt Sadílek toch op het middenveld, dan heeft hij een voorkeur voor Gijs Smal boven Jayden Oosterwolde.

Smal voetballend beter

"Ik heb zelf linksback en linkshalf gespeeld en ik vind hem als linksback wel goed. Op het middenveld kan hij ook spelen en dan ben meer voor Smal dan voor Oosterwolde", aldus Heubach bij Voetbaltijd. "Oosterwolde kan heel veel oplossen met zijn snelheid en kracht, maar positioneel vind ik hem niet sterk genoeg. Daar heeft Smal ook last van gehad. Voetballend vind ik Smal beter, maar positioneel moet Smal wel betere keuzes maken."

Oosterwolde geen centrale verdediger

"Oosterwolde kan natuurlijk op meerdere posities spelen zoals centraal", vervolgt de voormalig linksback van FC Twente. Hier is zaakwaarnemer Wagelaar het niet mee eens. "Ja, dat kan hij, maar jij kon ook wel rechtsback. Oosterwolde is geen links centraal, veel te onrustig." Heubach: "Dat is hij ook niet, maar hij kan er wel spelen." Wagelaar blijft bij zijn standpunt: "Ik kijk naar kwaliteit op de plek waar hij thuishoort. Hij is een linksback die moet opkomen en het liefst in een 5-3-2 of een 3-5-2 systeem, maar niet centraal."

Maar wat is volgens Wagelaar de beste optie als iedereen fit is? "Smal als linksback en Sadílek op het middenveld. Sadílek op zes en dan Zerrouki en Vlap" Heubach is het opnieuw oneens met Wagelaar. "Sadílek kan op het middenveld, maar Wout doet het gewoon goed en die zou ik op het middenveld zetten met Zerrouki en Vlap."


[totalpoll id="176123"]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties