FC Twente Nieuws

Andersen blijft rustig: "Bij FC Twente moest ik mezelf ook in het team knokken"

Andersen blijft rustig: "Bij FC Twente moest ik mezelf ook in het team knokken"

Het gaat snel met de carrière van Joachim Andersen. De Deense verdediger kwam medio 2013 naar FC Twente, vertrok in 2017 naar Sampdoria en verdiende twee jaar laten een toptransfer naar het Franse Lyon. De Franse club betaalde 24 miljoen euro voor Andersen die hiermee de duurste Deense speler ooit is.

Toch ontbreekt het nog altijd aan één ding. Een basisdebuut voor het nationale team van Denemarken. De 23-jarige Andersen zit wel bij de selectie en debuteerde iets minder dan een maand geleden in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Luxemburg. Echter kreeg hij maar zeven minuten speeltijd.

Toch laat Andersen zich de kop niet gek maken en geeft hij aan geduld te hebben. "Er zijn veel goede spelers die op mijn positie spelen en ik heb ontzettend veel respect voor hen." Andersen doelt hierbij op Simon Kjær, Andreas Christensen en Mathias Zanka Jørgensen. "Ze spelen bij grote clubs en hebben al veel dingen bereikt in hun carrière."


[google]

"Zowel bij FC Twente als bij Sampdoria moest ik mezelf in het team knokken. Ik ben bekend met de situatie en ik weet hoe ik ermee om moet gaan. Ik ben overtuigd van mijn kwaliteiten en heb geleerd dat je geduld moet hebben. Ik ben ook niet degene die beslist en wacht tot mijn kans komt."

Vanavond wacht Denemarken op papier een eenvoudige klus tegen het nietige Gibraltar, dat tot dusver al haar wedstrijd verloor in de EK-kwalificatie. Met nog twee wedstrijden te gaan is het spannend in de poule waar Ierland, Denemarken en Zwitserland allemaal nog kans maken op directe plaatsing voor het EK 2020.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties