FC Twente Nieuws

Andersen na eerste goal in 2,5 jaar tijd: ''Ik weet niet precies wat ik deed''

Andersen na eerste goal in 2,5 jaar tijd: ''Ik weet niet precies wat ik deed''

Joachim Andersen maakte in de zomer van 2017, na vier jaar in Twentse dienst, de overstap van FC Twente naar Sampdoria. Deze zomer verkaste hij voor 30 miljoen (inclusief 5 miljoen aan bonussen) van Sampdoria naar Olympique Lyon, dit maakt hem de duurste Deense speler ooit. Dinsdagavond wist Andersen in het UEFA Champions League-thuisduel tegen Benfica (3-1) zijn eerste goal in 2,5 jaar tijd (AZ-FC Twente op 22 april 2017) te scoren, hij wist dan ook niet hoe hij moest juichen na zijn doelpunt.

''Vlak na mijn goal was ik gewoon heel blij, dus ik weet niet precies wat ik eerst deed'', begint Andersen tegenover het Deense TV 2 SPORT. ''Toen dacht ik: 'Ik doe maar gewoon iets'. Toen gleed ik op mijn knieën'', zegt de 23-jarige centrumverdediger vervolgens.

Olympique Lyon staat met zeven punten na vier wedstrijden op een tweede plek in Groep G van de UEFA Champions League en hebben een goede kans op overwintering in het miljoenenbal, weet ook Andersen. ''Ik ben erg blij met deze belangrijke overwinning. Toen we onze poule (Benfica, RB Leipzig en Zenit) zagen, stelden we als doel om verder te gaan in het toernooi. Daar zijn we nu goed naar op weg. We hebben alles in eigen hand en we moet de klus gewoon gaan klaar in de laatste twee groepswedstrijden'', besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties