FC Twente Nieuws

Andersen zorgt opnieuw voor extra financiële meevaller FC Twente

Andersen zorgt opnieuw voor extra financiële meevaller FC Twente

Joachim Andersen zal ook komend seizoen te bewonderen zijn in de Premier League. De verdediger die vier jaar onder contract stond bij FC Twente maakt de overstap naar Crystal Palace dat hem definitief overneemt van het Franse Olympique Lyonnais.

Als Andersen de medische keuring doorstaat gaat hij een vijfjarig contract tekenen tot medio 2026. Over de afkoopsom is op dit moment nog niets bekend, maar het zal vast een stuk minder zijn dan de 24 miljoen euro die Lyon twee jaar geleden aan Sampdoria betaalde.

Ook FC Twente profiteert mee van de overstap van Andersen naar Crystal Palace. Omdat de verdediger tussen zijn twaalfde en 23ste onder contract stond bij FC Twente ontvangen de Tukkers een solidariteitsbijdrage.

De solidariteitsbijdrage bedraagt 5% van de transfersom welke zal worden verdeeld onder de clubs waarbij Andersen tussen zijn 12e en 23e jaar onder contract stond. In totaal speelde de Deens international in deze periode vier jaar voor FC Twente.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties