FC Twente Nieuws

Ardesch: "Als je afspraken niet nakomt word je gewisseld, dat is nooit anders geweest"

Ardesch: "Als je afspraken niet nakomt word je gewisseld, dat is nooit anders geweest"

Gertjan Verbeek zag afgelopen zaterdag zijn ploeg met maar liefst 4-0 verliezen tegen Heerenveen. Een wedstrijd waar veel van verwacht werd na het goede spel van een week ervoor tegen koploper PSV, waar FC Twente nipt met 4-3 verloor. Het wilde tegen de ploeg uit Friesland niet lukken en FC Twente middenvelder Michael Liendl moest het als eerst ontgelden onder Verbeek. Hij werd al in de rust naar de kant gehaald. Liendl kreeg veel kritiek op zijn spel en het was volgens oud-FC Twente keeper Hennie Ardesch ook niet nodig geweest meer spelers naar de kant te halen om Liendl het commentaar te besparen.

"Na twee wedstrijden onder Verbeek staat de teller op nul punten, drie goals voor en acht doelpunten tegen. De ploeg was zaterdag geen schim van de ploeg die het PSV lastig maakte twee weken geleden. De ploeg viel weer terug naar het niveau van voor Verbeek. Vooraf worden er individueel en per linie afspraken gemaakt. Als je er dan uitgehaald wordt ben je dus niet je afspraken nagekomen en word je gewisseld. Dat is nog nooit anders geweest."
[google]
Hij noemt hierbij trainer Ernst Happel als voorbeeld. Happel was in de jaren 60 en 70 onder meer trainer van ADO Den Haag, Feyenoord en het Nederlands elftal. "Happel was daar een meester in, hij gaf Mansveld bij ADO tegen MVV ooit de opdracht dat hij niet mee naar voren mocht, hij deed het wel
en werd er promt uitgehaald. Afspraken niet nakomen, eruit. Als je nog 45 minuten te gaan hebt wissel je er niet direct twee."

Ardesch kijkt niet zo zeer naar de kwaliteit van de spelersgroep. Hij gelooft dat de oefenmeester tijd nodigt en dat FC Twente met Verbeek de juiste man heeft binnengehaald. "Verbeek gaf zelf aan dat het niveau tegen PSV niet aan hem lag. Als je als trainer iets wilt opbouwen heb je tijd nodig. Hij oriënteert zich ook al bij de andere elftallen van FC Twente en zal zeker de juiste elf kunnen vinden die ons dit seizoen in de eredivisie gaan houden. Voor deze nieuwe opbouw is hij de juiste man op de juiste plaats, zeker met zijn ervaringen bij AZ dat exact gelijk was aan onze situatie."
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties