FC Twente Nieuws

Ardesch: "Brondeel nu wisselen zou niet goed zijn"

Ardesch: "Brondeel nu wisselen zou niet goed zijn"

Jorn Brondeel kent een wisselvallige start bij FC Twente. Dit bleek eens te meer afgelopen weekend tijdens de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Brondeel maakte een aantal goede reddingen waardoor het met rust geen 0-4, maar 0-2 was. Echter ging de Belgische goalie bij de 0-3 in de fout. In plaats van de bal op te pakken gleed hij hem voor de voeten van Odegaard die de kans niet onbenut liet.

Kijken we naar de statistieken dan heeft Brondeel dit seizoen al drie verdedigende fouten gemaakt waaruit evenveel tegendoelpunten vielen. Hiermee heeft hij de twijfelachtige eer koploper te zijn van de eredivisie. Ter vergelijking; over het hele vorige seizoen kreeg FC Twente evenveel doelpunten tegen uit verdedigende fouten van Marsman. Alleen Mulder van sc Heerenveen kreeg er meer tegen. Hij maakte vier verdedigende fouten waaruit vier tegendoelpunten vielen.

[google]Na de wedstrijd tegen PSV was er ook kritiek op het coachen van Brondeel. Door betere coaching hadden de 1-0 en de 4-3 eventueel voorkomen kunnen worden. Toch denkt voormalig FC Twente doelman Hennie Ardesch niet dat Verbeek er goed aan zal doen om de 24-jarige doelman te wisselen. Dit laat hij weten in gesprek met Twente Insite.

"FC Twente heeft de keus gemaakt voor een jonge talentvolle doelverdediger, die zaterdag met enkele goede acties twee doelpunten voorkwam. Natuurlijk maakt een doelman ook fouten, maar om hem nu te wisselen zou niet goed zijn want dan ben je hem voor een lange tijd kwijt. Dan zal de twijfel toeslaan, gaat hij steeds meer onder druk keepen en daardoor fouten maken.

"Een keeper heeft vertrouwen nodig en mijn advies is dan ook om hem te laten staan. Coaching is leerbaar. Ik denk nog altijd aan Schumacher bij FC Köln. Hij maakte elke wedstrijd één dure fout, maar groeide toch uit als de beste van Europa."

[totalpoll id="107669"]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties