AZ-trainer baalt: "Dat wisten we op voorhand wel van FC Twente"

FC Twente won zondagavond voor het eerst sinds 7 december 2013 een uitwedstrijd tegen AZ in de eredivisie. Toen was het Mokhtar die met twee doelpunten zorgde voor een 2-1 overwinning. Deze keer viel er maar één doelpunt en die kwam op naam van Joshua Brenet. Hij scoorde na een fraaie assist van Gijs Smal.

De zege van FC Twente betekende voor AZ de eerste competitienederlaag in meer dan vijf maanden tijd. De laatste keer dat de Alkmaarders verloren in de eredivisie was op 7 november 2021. Na afloop stond er dan ook een balende AZ-trainer voor de camera van ESPN.

"Het lijkt alsof we hebben toegegeven aan een stukje vermoeidheid waardoor we een eerste helft speelden waarin we werden afgetroefd op een stukje agressiviteit. We probeerden onder die druk uit te spelen, maar dan moet je wel echt fris zijn. In de tweede helft probeerden we dat wat meer te brengen, maar we wisten op voorhand wel dat FC Twente ook moeilijk doelpunten incasseert en je daar heel hard voor moet werken. Aanvallend hebben we vandaag heel weinig gebracht.

Het vastzetten had je kunnen verwachten van FC Twente. "Jazeker wel. Daar hadden we ook wel rekening mee gehouden, en dan is het aan ons om onder die druk uit te voetballen. Maar je moet zorgen dat je in je agressiviteit komt, en dat lukte ons in de eerste helft niet."

Waar ligt het dan aan? "Dat is lastig. Als ik in de koppies kon kijken zou ik je daar wel antwoord op kunnen geven. Ik kijk naar het gedrag op het veld en dan zie je dat het allemaal net te traag was. Het was reactievoetbal terwijl we normaal heel pro-actief zijn."