B-elftal FC Twente onmachtig tegen Fortuna Düsseldorf

Vanmiddag speelde FC Twente een oefenwedstrijd op bezoek bij Fortuna Düsseldorf. Bij de bezoekers ontbrak Ron Jans nog altijd vanwege een coronabesmetting. De Tukkers traden aan met een B-elftal en bleken onmachtig tegen de ploeg die acteert op het tweede niveau van Duitsland. Het werd uiteindelijk 4-0.

FC Twente schoot uit de startblokken en zette de thuisploeg meteen onder druk. Het leidde meteen tot gevaar, toch waren het de Duitsers die op voorsprong kwamen. Thomas Pledl scoorde de 1-0 in de derde minuut uit de eerste kans van de wedstrijd.

Het tweede doelpunt van de wedstrijd was ook voor de club uit Düsseldorf. Peterson (o.a. ex-Heracles) zette de 2-0 op het scorebord. Na 31 minuten was het linksback Koutris die tekende voor de 3-0.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Hoewel Vlap en Rots erin waren gekomen, was het opnieuw Pledl die in de 76e minuut de eindstand op het scorebord zette: 4-0. In de tweede helft werd de 16-jarige jeugdspeler Tim Geypens nog ingebracht. Hiermee maakte hij zijn officieuze debuut voor FC Twente.

Opstelling

De Lange: Troupee (75/Geypens), Hilgers (60/Pleguezuelo), Pierie, Everink (65/Brenet); Bruns, Bosch (46/Vlap), Staring; Cerny, Ugalde, Misidjan(46/Rots).