FC Twente Nieuws

Balende trainer: "Vooral een gevoel van ongeloof"

Balende trainer: "Vooral een gevoel van ongeloof"

FC Twente Vrouwen werd afgelopen zondag door Ajax Vrouwen uitgeschakeld voor de KNVB beker. De dames van Arjan Veurink moesten na strafschoppen (4-3, red.) hun meerdere erkennen in de koploper van de competitie. Het is een flinke domper voor de trainer die bezig is aan zijn laatste seizoen bij de Tukkers. Door de uitschakeling kan hij de dubbel definitief uit z'n hoofd zetten.

"Ik heb vooral een gevoel van ongeloof over gehouden dat we deze kwartfinale van Ajax niet hebben gewonnen", aldus Veurink op de clubwebsite van FC Twente. "Over de hele wedstrijd gezien waren wij op alle facetten de betere op het veld. Het enige wat we onszelf kunnen aanrekenen is dat we de kansen die we kregen niet hebben afgemaakt. Eigenlijk geheel tegen de verhoudingen in kwamen we in de beginfase van de tweede helft op een 0-1 achterstand te staan. Daarna probeerde we met de inbreng van Maxime Bennink nog wat te veranderen en zijn we met vier speelsters voorin gaan voetballen. Uiteindelijk resulteert dit vlak voor het eindsignaal in de gelijkmaker, waardoor de wedstrijd door een penaltyreeks zou worden beslist. Uiteindelijk schiet Ajax een penalty meer binnen, waardoor wij werden uitgeschakeld in het KNVB Bekertoernooi."[google]

Ook aanvoerder Maayke Heuver baalt van de onnodige nederlaag. "Wij waren vanavond zonder twijfel de betere op het veld. We hebben erg opportunistisch gespeeld en als team gevochten voor elke bal. Geheel tegen het spelbeeld in, komt Ajax op voorsprong te staan. Vol overtuiging gingen we vervolgens opzoek naar de gelijkmaker, die uiteindelijk ook zeer verdiend vlak voor het einde van de wedstrijd viel. Eventjes leek ook de 2-1 nog te gaan vallen, maar twee grote kansen konden niet succesvol worden afgerond. Dat je deze wedstrijd uiteindelijk door een penaltyreeks verliest is enorm zuur", besluit Heuver.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties