FC Twente Nieuws

Basisdebutant Rots blij met eerste treffer: "Je moet er maar staan hè"

Basisdebutant Rots blij met eerste treffer: "Je moet er maar staan hè"

Daan Rots maakte tegen ADO Den Haag zijn basisdebuut bij FC Twente. Rots speelde in plaats van de geschorste Danilo en wist in zijn eerste wedstrijd in de basis meteen te scoren. Mede dankzij de goal van de 19-jarige aanvaller won FC Twente de laatste wedstrijd van het seizoen met 3-2.

Het was uiteraard een speciale dag voor de aanvaller uit de opleiding van de Tukkers. "Het was een hartstikke mooie dag natuurlijk. Ik hoorde pas gister van de hoofdtrainer dat ik zou starten, maar ik had al wel een beetje het gevoel dat het zou kunnen. Want Danilo had natuurlijk rood gepakt en ik ben eigenlijk de tweede spits", vertelt Rots voor de camera van ESPN.

Nadat de Tukkers 0-2 achter kwamen, maakte Rots snel na de tweede goal van de Hagenezen de aansluitingstreffer. Vervolgens tekenden Narsingh nog voor rust voor de 2-2. "We kwamen in de eerste helft al goed terug. We toonden veerkracht en het was natuurlijk heel belangrijk dat je voor rust op 2-2 kwam. Dan kan je het in de tweede helft doortrekken."

[google]

De treffer van Rots zal niet de moeilijkste zijn geweest uit zijn carrière. "Maar je moet er maar staan hè", zegt Rots glimlachend. "Als er niemand staat dan hangt hij niet. Ik ben er heel blij mee. Daarvoor sta je in de spits. Je wil natuurlijk je beste beentje voor zetten. Ik dacht ik doe gewoon mijn eigen ding, want de kansen die komen wel."

Die kansen kwamen er ook wel degelijk. Rots kreeg na zijn eerste goal namelijk genoeg kansen op meer. "Ik had er honderd procent meer moeten maken. Toen Zuiverloon uitgleed en ik één op één ging, had ik moeten scoren. Normaal ben ik gewoon rustig en schiet ik die ballen binnen, maar vandaag weet ik niet waardoor het kwam. Ik moet die bal gewoon binnen schieten, klaar. Normaal hangen ze en ik weet ook zeker dat ze volgende keer zullen hangen", besluit Rots.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties