FC Twente Nieuws

Been onder de indruk: "De spelopvatting van FC Twente bevalt me"

Been onder de indruk: "De spelopvatting van FC Twente bevalt me"

Voormalig Feyenoord en NEC trainer Mario Been was afgelopen zondag aanwezig bij de wedstrijd FC Utrecht - FC Twente. Hij zag een goed FC Twente dat in de slotminuten van de wedstrijd de overwinning uit handen gaf. Toch is de Been, tegenwoordig analist bij FOX Sports, te spreken over het spel van FC Twente.

"De opvatting van FC Twente bevalt me sowieso. Ze voetballen hartstikke leuk, maar met name in de eindfase moeten ze de juiste keuzes maken en daar hebben ze wel de mogelijkheden voor gehad. Menig die handig gebruik maakt van de ruimtes, maar waarna in de eindfase de laatste bal niet goed is. Maar het was van beide kanten af en toe ook wel slordig."

Dat FC Twente de wedstrijd niet wist te winnen vindt Been dan ook ongelooflijk. "Daarom blijft dit spelletje ook zo onvoorspelbaar. Als je naar de tweede helft kijkt heeft FC Utrecht eigenlijk nergens recht op. Maar dan moet FC Twente na die 1-0 wel de 2-0 binnen schoppen. Daar hebben ze wel de mogelijkheden tot gehad." FC Utrecht kwam gelukkig langszij via Kerk en na slap ingrijpen scoorde debutant Arweiler de 2-1. "Dan is voetbal soms niet leuk."

[google]

Toch denkt Been dat FC Twente veel vertrouwen kan tanken uit de manier waarop het zich heeft gepresenteerd in Utrecht. "Heel veel. Het waren lastige omstandigheden. Er was veel wind en je voetbalt tegen de nummer zeven van de eredivisie. Vorige week hebben ze al heel veel energie en vertrouwen getankt door heel goed te winnen van AZ. Dat zat er tegen FC Utrecht weer in dus dat moet vertrouwen geven. Aan de andere kant geeft resultaat halen die extra boost, en die zullen ze weer uit een andere wedstrijd moeten halen. Maar ik hebt een FC Twente gezien dat zeker niet verdiende om te verliezen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties