FC Twente Nieuws

Behoud talentvolle Nagel lastig: 'Dan weer dit gesteggel met Ajax, PSV en Feyenoord'

Behoud talentvolle Nagel lastig: 'Dan weer dit gesteggel met Ajax, PSV en Feyenoord'

De vijftienjarige Benjamin Nagel is aanvoerder van Oranje Onder 16 en stond in de belangstelling van onder andere Ajax, PSV, Feyenoord en het Belgische Club Brugge. Toch heeft FC Twente Nagel afgelopen week weten vast te leggen voor meerdere jaren. De club heeft er alles aan gedaan om dit mogelijk te maken en het is gelukt.

"Dit is een signaal dat ze er bij FC Twente en de Academie alles aan gedaan hebben om hem binnen boord te houden", vertelt clubwatcher Leon ten Voorde bij de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Daar hebben ze ook echt alles voor moeten doen. Het ging echt niet makkelijk. Hij had bijvoorbeeld speciale sessies met Wout Brama en kreeg speciale programma's. Hij heeft ook al een keer met het eerste elftal mogen meetrainen als jongen van veertien. Wanneer komt dat voor?", aldus Ten Voorde.

"Ze hebben er dus wel heel erg aan moeten trekken. Ze dachten maanden geleden eigenlijk al dat ze rond waren. Ik heb toen ook een groot verhaal gehad met mensen van FC Twente en de Academie hoe blij ze ermee waren dat het eindelijk gelukt was om een speler uit de handen van al die grote clubs te houden. Er zijn de laatste jaren toch wel wat talentjes uit de regio vertrokken naar PSV, Feyenoord en Ajax", zegt de clubwatcher.

"Ze waren er heel trots op. Alleen vervolgens wordt die handtekening maar niet gezet en voel je dan toch dat het een keer moet gebeuren. Anders komen die clubs toch weer terug, want hij is wel aanvoerder van Nederland Onder 16. Dan ben je wel gewild als speler van FC Twente. Een club als PSV scout alleen maar bij interlands. Die roemen hun eigen opleiding, maar halen allemaal jongens van buitenaf op jonge leeftijd. Het is voor clubs als Twente heel lastig om zulke spelers te behouden en dat is nu gelukt", vertelt Ten Voorde.

"Ik vind wel dat je voorzichtig moet zijn. Is het een groot talent? Ik heb hem één keer zien spelen op een jeugdtoernooi. Toen had hij het lastig tegen de goede ploegen, maar toen werd mij gezegd dat hij een heel zwaar seizoen had gehad en veel had gespeeld, waardoor hij in de vermoeidheid zat. Dus eigenlijk wil ik er nog geen etiket op plakken", aldus de clubwatcher.

"Het gekke is wel dat je denkt dat je hem nu binnen hebt, terwijl hij maar een driejarig contract mag tekenen. Dat schrijven de regels voor. Dat betekent dus dat je over drie jaar, als hij zich zo ontwikkelt als iedereen denkt en hoopt, dit gesteggel weer krijgt. Dan kan het zomaar zijn, als je van het negatieve scenario uitgaat, dat hij vertrekt op het moment dat hij eigenlijk nog heel weinig vlieguren in het eerste elftal heeft gemaakt. Je hebt hem nu voor drie jaar vastgelegd. Ik zie hem niet binnen nu en twee jaar in het eerste elftal opdraven", besluit Ten Voorde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties