FC Twente Nieuws

Bekritiseerde Van Wolfswinkel blijft ondanks laag rendement cruciaal voor FC Twente

Bekritiseerde Van Wolfswinkel blijft ondanks laag rendement cruciaal voor FC Twente

Ricky van Wolfswinkel is zeer belangrijk in het spel van FC Twente. Hij zorgt er vaak op een slimme manier voor dat de Tukkers aan de bal komen en creëert ruimtes voor zijn medespelers. De spits weet dit seizoen echter nog niet veel te scoren. De topscorer van FC Twente van vorig seizoen scoorde nog slechts één keer in de eerste acht eredivisiewedstrijden en miste al vijf grote kansen.

"Het blijft altijd een beetje jammer dat Van Wolfswinkel weinig scoort. Daar blijf ik toch een beetje op hameren", zegt oud-FC Twente-trainer Jan van Staa bij De Oosttribune van RTV Oost. "Ik zie hem ook heel ver terugverdedigen. Ik zie hem de ploeg op sleeptouw nemen. Hij verbruikt veel energie. Soms denk ik weleens: dat zou ik misschien iets minder doen, dat je wat scherper voor de goal kan zijn."

"Zo langzaamaan komt er wat frustratie bij hem, al moet ik zeggen dat hij nog niet slecht speelt. Ik vind hem juist heel slim voor het elftal", vertelt clubwatcher Tijmen van Wissing. "Hij kreeg in de eerste helft ook een keer een duwtje. Vorig jaar had hij op het begin van het seizoen heel veel penalty's, die schoot hij allemaal raak. Dan gaat niemand moeilijk doen over die cijfers en dat doen ze nu wel", aldus Van Wissing.

Kan Van Wolfswinkel over het dode punt heen geholpen worden door een goal te maken? "Dat zeggen ze altijd", vertelt Van Staa. "Hij werkt hard. Die kansen komen wel een keer. Je kan wel altijd voor de ploeg het vuile werk opknappen, maar voor een spits geldt altijd dat je cijfermatig zelf ook een keer moet scoren. Hij is een aanspeelpunt en verdeelt het spel. Ik denk dat de buitenspelers door zijn arbeid er hun voordeel mee doen. Alles is natuurlijk een beetje op Van Wolfswinkel gefocust. Dan ligt de ruimte niet alleen bij de buitenspelers, maar ook bij de vleugelverdedigers die opkomen", besluit de succestrainer van FC Twente tijdens het seizoen 2005-2006.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties