Belangrijk aandeel voor Wilms in gelijkspel OranjeLeeuwinnen tegen Frankrijk

Dinsdagavond namen de OranjeLeeuwinnen het in het Tournoi de France op tegen gastland Frankrijk. FC Twente-verdedigster Lynn Wilms bewees haar waarde voor de nationale ploeg.

In de 29ste minuut kwam Nederland via Wilms op voorsprong. Slechts vier minuten later tekende voormalig FC Twente-middenveldster Sherida Spitse voor de 0-2. Via Valérie Gauvin en Griedge Mbock Bathy kwam Frankrijk weer op gelijke hoogte. Door een treffer van Lieke Martens in de 73ste minuut leek Oranje er met de winst vandoor te gaan, maar in de blessuretijd bepaalde Mouhamadou-Naby Sarr de eindstand op 3-3.

Ook Ashleigh Weerden, Fenna Kalma en Renate Jansen maakten deel uit van de selectie. Laatstgenoemde mocht in de tweede helft een invalbeurt maken, Weerden en Kalma kregen geen speelminuten.