FC Twente Nieuws

Bestuur FC Twente roept op tot kalmte: "Veilig en gastvrij"

Bestuur FC Twente roept op tot kalmte: "Veilig en gastvrij"

Morgenavond staat het duel met NEC gepland in De Grolsch Veste. De vorige thuiswedstrijd was tegen PSV en die avond zal niet snel meer vergeten worden. Ondertussen komen de gezamenlijke supportersverenigingen in opstand tegen de rigoureuze maatregelen die de burgemeester heeft genomen tegen het supportershome van Vak P. Het bestuur van FC Twente roept op om vooral het hoofd koel te houden.

[google] Jan van Halst en Erik Velderman willen een avond zonder zorgen en doen daarom een oproep aan alle supporters. "De vorige thuiswedstrijd tegen PSV houdt ons nog steeds bezig. Ondanks een knappe 2-2, werden we de dag erna met een slecht gevoel wakker. Dat had natuurlijk te maken met wat er buiten het veld gebeurde." laten beide heren weten op de officiële website van FC Twente.

De club heeft gesproken met zowel de politie als gemeente de afgelopen dagen. "Maar hebben we zeker ook veel gesproken met onze eigen mensen en onze supporters. Want wat er is gebeurd, heeft indruk gemaakt. De vraag over het precieze hoe en waarom, houdt ons natuurlijk bezig. Eerst moeten nu de feiten helder worden, voordat er conclusies kunnen worden getrokken."

Het belangrijkste speerpunt is de veiligheid van een ieder die het stadion bezoekt. "Eén ding staat voorop: wij willen al onze supporters in het stadion een veilige en gastvrije plek bieden. Daar zijn we het allemaal over eens. Onze huisregels zijn daar ook heel duidelijk over. Wij hopen dat iedereen morgen weer hartstochtelijk achter onze ploeg staat en dat we zondagochtend allemaal in alle opzichten met een goed gevoel wakker worden".

Foto: Ron Jonker / Sportfoto Oost

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties