FC Twente Nieuws

"Bij FC Twente hebben ze nog steeds heimwee naar Preud'homme"

"Bij FC Twente hebben ze nog steeds heimwee naar Preud'homme"

Michel Preud'homme was één seizoen hoofdtrainer bij FC Twente. Hij volgde medio 2010 Steve McClaren op en won dat seizoen de beker, greep op de laatste dag naast de landstitel en bereikte met de Tukkers de kwartfinale van de Europa League. Op dit moment staat hij onder contract bij Standard Luik, maar hier wordt gesproken over een vertrek.

Hugo Camps besloot in Het Laatste Nieuws een column te schrijven over de excentrieke Belg die door vele supporters wordt gezien als de beste coach die FC Twente de afgelopen tien jaar heeft gehad. "Bij Twente hebben de Tukkers nog steeds heimwee naar de Waal", zo weet Camps.

"Preud’homme is een volbloed eenling. De voorzitter van FC Twente vroeg steller dezes eens of ik wist hoe hij precies in elkaar zat. “Nee, meneer de president, dat weet niemand.” Zelfs als hij dolenthousiast staat te dansen, danst hij nog alleen. In interieure ballingschap, bijna."

[google]

"Preud’homme beraadt zich over zijn toekomst bij Standard. De club zit te dicht op de huid van Michel. Er is geen contrapunt, niet in het bestuur, niet in de ­spelersgroep. Preud’homme kan niet zonder vijandelijke linies. In zijn diepste wezen is hij een rebel."

"Hij wil de club die al zo kreupel door het leven gaat (licentie, financiën…) geen extra dreun geven. Maar de vreugde van coach en ­ondervoorzitter te zijn, is ­uitgeput. Preud’homme wil van het ­familiaire juk af. Afstand. Op naar een nieuw weeshuis waar ­eenlingen zichzelf kunnen zijn. Michel blijft een hotelganger met wiebelend thuisfront. Het leven op de tast…"

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties