FC Twente Nieuws

Bijen droomt van Duitsland: "Daar zou ik graag nog een keer voetballen"

Bijen droomt van Duitsland: "Daar zou ik graag nog een keer voetballen"

Peet Bijen doorliep de gehele jeugdopleiding bij FC Twente en speelt inmiddels alweer 3,5 jaar in het eerste van FC Twente. De centrale verdediger is op dit moment 23 jaar en heeft een contract tot medio 2020 bij de Enschedese club, wat inhoudt dat de centrale verdediger komend seizoen beschikt over een aflopend contract. Aan een vertrek uit Enschede denkt Bijen echter nog niet.

"Als ik me ergens goed voel, dan help ik graag mee iets op te bouwen", erkent de verdediger in gesprek met Peter Wekking van Voetbal International. "Ik ben geen fladderaar. Dat vind je ook terug in mijn relaties met mijn vriendin of zaakwaarnemer, die duren al geruime tijd", erkent hij.

"Bij FC Twente zit ik ook al meer dan de helft van mijn leven, ik kwam hier op elfjarige leeftijd binnenlopen. Maar ook ik vraag me weleens af hoe het bij een andere club zou zijn. Ik ben nieuwsgierig, je zoekt steeds weer nieuwe prikkels."

Toch heeft Bijen nog wel de droom om in Duitsland te spelen. "Daar zou ik graag nog een keer voetballen", bekent 23-jarige verdediger. "Ik hou van de beleving in de Duitse stadions en de intensiteit van de wedstrijden. Ik denk ook dat het Duitse voetbal mij ligt. Je ziet daar veel echte verdedigers die tegelijkertijd ook verzorgde voetballers zijn. Overzicht bewaren, weten wat een wedstrijd vraagt."

Al weet Bijen dat dat momenteel nog niet aan de orde is. "Op dit moment telt maar één ding en dat is met FC Twente promoveren naar de Eredivisie. Daar moet de komende maanden alles voor wijken. Deze club hoort terug te keren op het hoogste niveau. Op welke manier maakt uiteindelijk niemand iets uit", besluit hij.

Foto: Orange Pictures

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties