FC Twente Nieuws

Bijen maakt gigantische ontwikkeling door: "Er zit veel meer overtuiging in"

Bijen maakt gigantische ontwikkeling door: "Er zit veel meer overtuiging in"

Lange tijd was Peet Bijen een weifelende kracht in de achterhoede van FC Twente, maar dit seizoen heeft de centrale verdediger een gigantische stap gezet in zijn ontwikkeling. Nadat de 23-jarige Hengeloër zich heeft teruggevochten in de basis bij de Tukkers, is hij daar nu niet meer weg te denken. Volgens de verdediger zelf heeft dat er vooral mee te maken met het feit dat hij man is geworden.

"Ik ben nu volwassener en vooral meer verdediger", steekt Bijen van wal in gesprek met Peter Wekking van Voetbal International. "Als ik interviews van vroeger teruglees, dan noem ik mezelf daarin steevast een voetballende verdediger. Dat heeft ook te maken met beeldvorming. In Nederland wil je al snel een mooie voetballer gevonden worden. Maar mooi hoeft niet altijd goed te zijn, weet ik nu."

"Ik word betaald om te verdedigen, dáár moet mijn focus liggen. Dan gaat de bal maar het stadion uit. Ik heb daarover veel gesproken met mijn zaakwaarnemer, de trainer en een ervaren medespeler als Wout Brama. Ook een verdediger uit Uruguay als Christian González naast me, maakt iets in me los. Hij is meer de slager van ons twee. Als ik hem vol een duel in zie gaan, geeft mij dat ook een boost", aldus Bijen die inmiddels honderd wedstrijden in FC Twente 1 gespeeld heeft.

Als onderdeel van zijn ontwikkeling heeft de centrale verdediger nu ook een andere manier van voorbereiding. "Het is de spits of ik, het is echt een persoonlijk duel geworden. Voor een wedstrijd bekijk ik niet alleen beelden, maar kijk ik ook naar wat zo’n spits op Instagram of Facebook zet. Ik probeer me in te leven in zijn situatie, van daaruit te handelen of hem met een bepaalde opmerking uit zijn evenwicht te halen. Mijn enige opdracht is: Die spits raakt geen bal vandaag."

[google]

Met vier treffers ontpopt Bijen zich ook als scorende verdediger, want die vier treffers zijn er evenveel als in de voorgaande vier seizoenen samen. "Ook in dat aspect heb ik afgerekend met de vrijblijvendheid", constateert Bijen. "Vroeger ging ik bij een corner wel mee naar voren, maar deed ik dat vooral omdat het op het blaadje van de trainer stond. Nu ga ik mee vanuit het gevoel dat er daadwerkelijk iets gaat gebeuren. Ik wíl scoren en ik gá scoren. Er zit veel meer overtuiging in", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties