FC Twente Nieuws

Bijen over tijdelijke koppositie: "Godverdomme, geweldig man"

Bijen over tijdelijke koppositie: "Godverdomme, geweldig man"

FC Twente boekte zondagmiddag een verdiende 3-1 overwinning op FC Utrecht. De ploeg van trainer Gonzalo García klimt door de overwinning tijdelijk naar de gedeelde koppositie. Aanvoerder Peet Bijen is blij met de dikverdiende overwinning van zijn ploeg.

"Ik ben blij om hier zo te staan. Geweldig man, als je de sfeer in het stadion zo ziet dan smaakt dat naar meer", begint hij in gesprek met Fresia Cousino van FOX Sports. "De overwinning is absoluut verdiend. FC Utrecht is een van de beste ploegen van de eredivisie, maar ik denk dat we het ze hartstikke moeilijk hebben gemaakt."

"We zijn voor rust bijna niet in moeilijkheden geweest en zelf wel een aantal mogelijkheden gecreëerd. Na rust kregen we het wel ietsje moeilijker, maar over de gehele wedstrijd zijn we de terechte winnaar", vervolgt de aanvoerder.

[google]

FC Utrecht had in de openingsfase veelvoudig de bal, maar daar raakte Bijen niet van in paniek. "Het is geen probleem als ze achterin rondspelen en 'm diep gooien dan moeten wij dat gewoon belopen. Maar je moet niet in paniek raken als je de bal niet hebt. Als je hem wel hebt moet je of zuinig zijn of dodelijk zijn", weet de captain.

Voormalig FC Twente-speler Arnold Bruggink wijst Peet Bijen erop dat de Enschedeërs nu tijdelijk gedeeld koploper zijn. "Godverdomme, geweldig man", lacht Bijen. "Bovenaan staan is een mooi gevoel", erkent de aanvoerder, die beseft dat er nog een aantal ploegen in actie moet komen.

Met García als trainer speelt FC Twente een stuk aanvallender en agressiever en Bijen geeft aan dat daar flink op getraind wordt. "Vanaf de dag dat wij binnenkwamen in het nieuwe seizoen (13 juni, red.) trainen we daar op. Vandaag is dat het beste eruit gekomen, al hebben wij het in de voorgaande wedstrijden bij vlagen ook al hebben laten zien", besluit Bijen.

Foto: Pro Shots

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties