FC Twente Nieuws

Bijen tevreden: "Daar hebben we op getraind en vandaag laten zien"

Bijen tevreden: "Daar hebben we op getraind en vandaag laten zien"

Het mag opmerkelijk heten dat Heerenveen en FC Twente het onderlinge duel van zaterdagavond in een 0-0 besluiten. Over en weer werden er veel fouten gemaakt, toch werd er niet gescoord.

"Ik vond ons in de eerste helft beter", deelt Peet Bijen met FOX Sports voor de camera. "We kwamen alleen in de problemen als we het onszelf lastig maakten. Daardoor bleven ze volhouden en strijden."

FC Twente kon aanvallend alles behalve een vuist maken. "Klopt inderdaad. Het lukte ons niet om de bal in de ploeg te houden, de rust te bewaren en een goede aanval op te zetten. Daar moeten we mee aan de slag."

[google]

Ook in de achterste linie werden er fouten gemaakt. "Dat gebeurde wel een paar keer, inderdaad", bekent de aanvoerder. "Ze maken het alleen niet af en daardoor blijft het 0-0", lacht de mandekker. "Maar zoals we in de eerste helft deden, voetballen we ons goed onder de druk uit. Daar hebben we op getraind en dat hebben we laten zien."

FC Twente probeerde op te bouwen. Door een nieuwe spelregel mogen verdedigers de bal ook in de eigen zestien hun doelman krijgen. Bijen kent daar geen problemen mee. "Daar ben je ook op voorbereid en dat maakt het ook wel leuk. Als zij druk gaan zetten, dan moet er ergens ruimte ontstaan en dan is het voor ons zaak om die ruimte te vinden."

Foto: Pro Shots

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties