FC Twente Nieuws

"Bijna iedereen heeft een mening over hem en die is voor 90 procent negatief."

"Bijna iedereen heeft een mening over hem en die is voor 90 procent negatief."

Schrijver en FC Twente supporter Frank Krake schreef het veelbesproken boek over Joop Munsterman, waarin een aardige inkijk wordt gegeven in het wel en wee van de voetbalwereld. Het is geen toeval dat juist hij het verhaal van Joop Munsterman heeft gevormd tot een boek. Onafhankelijk is hij wel, daar steekt Krake zijn hand voor in het vuur.

[google] Schrijver en supporter Frank Krake ziet gelijkenissen in zijn eigen verhaal en dat van FC Twente. "Nou, er zijn inderdaad parallellen. Ik ging in 2005 met mijn tuinmeubelbedrijf Unimeta failliet, FC Twente twee jaar eerder. Ik ben opnieuw begonnen met Bukatchi en heb dat in 2012 goed kunnen verkopen. Bukatchi is recent helaas weer failliet gegaan, maar daar ben ik dus al jaren uit. Munsterman begon in 2003 vlak na het bankroet bij FC Twente, bouwde een nieuw stadion en leidde de club naar de titel. Hij is toen echter niet gestopt, waarna de club onder zijn leiding ook weer bijna ten onder ging." vertelt hij in gesprek met de TC Tubantia.

Toen Joop Munsterman vertrok bij de club in Enschede wilden veel supporters een standbeeld voor hem. Het duurde niet lang of die mening was totaal veranderd. "Bijna iedereen heeft een mening over hem en die is voor 90 procent negatief. Ik ben als supporter héél benieuwd naar wat er achter de schermen is gebeurd. Hoe het kan, dat een man die met enthousiasme aan een klus begon en heel veel geld van zichzelf in de club stak nu gedesillusioneerd thuiszit." vervolgt hij.

Het boek moet ervoor zorgen dat de onbekende dingen straks ook bekend worden. Zijn naam zuiveren zal Joop Munsterman niet lukken, maar enig begrip krijgen voor de situatie is een optie. "Er is al veel bekend, maar ook nog veel niet. Ik ben er in stilte al een half jaar mee bezig en heb inmiddels twintig keer met Joop gesproken over hoe het in zijn ogen allemaal is gegaan. Natuurlijk preekt hij voor eigen parochie, maar Joop steekt de hand ook in eigen boezem. Er zijn onderdelen waarbij hij echt diep door het stof gaat." besluit Krake.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties