FC Twente Nieuws

Bijtertje Smith legt uit waarom hij FC Twente verkoos boven NAC

Bijtertje Smith legt uit waarom hij FC Twente verkoos boven NAC

Matthew Smith is één van de vele nieuwkomers dit seizoen bij FC Twente. De Welshman wordt voor een jaar gehuurd van Manchester City, de club die een officieel samenwerkingsverband heeft met eredivisionist NAC Breda. In gesprek met Jan Willem Spaans van ELF Voetbal legt Smith uit waarom hij niet voor NAC, maar voor FC Twente heeft gekozen.

“Twente heeft vlak voor de voorbereiding met mijn zaakwaarnemer gesproken. City heeft me benaderd over deze overgang. Voor mij persoonlijk leek het een mooiere overstap met de supporters die we hebben, dus ik ben hartstikke gelukkig hier.”

“Ik kreeg meteen het gevoel dat er druk op zou staan toen ik hierheen kwam. Dat is ook een belangrijke reden dat ik hierheen ben gekomen, om te kijken of ik daarmee om kon gaan. Er werd meteen tegen me gezegd dat we gaan proberen kampioen te worden, daar worden geen vragen over gesteld: we willen de competitie winnen. Maar dat is alleen maar fijn, voetballen met een beetje druk erop.”

[google]

Toch zal Smith komende vrijdag weer aan de bak moeten in het relatief kleine stadionnetje van Telstar. Eerder ging Smith al op bezoek bij Helmond Sport en FC Dordrecht en dat was toch lastig.

“Ze maken het moeilijk voor ons. Het is een compact stadionnetje, maar ook hier willen we ons spelletje spelen. In de eerste helft lukt dat heel aardig, in de tweede helft werd het een beetje eenzijdig hoe zij speelden. We hadden weinig ruimte om te voetballen, toch kregen we op de counter twee aardige kansen. Voorlopig willen we bij FC Twente gewoon iedere wedstrijd winnen. Ik moet zelf zorgen dat ik goed blijf spelen, dan komen er vanzelf kansen, ook bij de nationale ploeg van Wales.”

Foto: Orange Pictures
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties