FC Twente Nieuws

BIZAR: Alle adverteerders boycotten vanavond Veronica Inside

BIZAR: Alle adverteerders boycotten vanavond Veronica Inside

Vanavond om 20:30 uur staat een bijzondere uitzending op het programma van Veronica Inside. De uitzending zou al bijzonder worden omdat de heren zich voor het eerst uit zullen laten over de boycot van de Oranje Internationals. Daar komt nu bij dat er geen reclameblokken worden getoond tijdens de uitzending.

In eerste instantie waren er twee adverteerders die zich terugtrokken, maar nu blijken ook de andere adverteerders gehoor te geven aan de oproep van enkele bekende Nederlanders als Anouk en Arie Boomsma.

Er kwam ook kritiek op de boycot van de adverteerders. "Beperkend op het recht van vrije meningsuiting. Een zorgwekkende ontwikkeling", aldus mediadeskundige Bert van der Veer in gesprek met het AD.

"Jaren geleden, toen ik nog programmadirecteur was van RTL 4, hadden we dat ook bij De Vakantieman. Een reisorganisatie zou een commercial terugtrekken als Frits Bom een bepaald item zou uitzenden. Dat hebben we niet gedaan. Kom op zeg, de inhoud gaat voorop. Die beslissing lag destijds voor de hand, maar nu krijg ik het gevoel dat dit best een beetje bespreekbaar is."

De line-up van vanavond is ook anders dan normaal. Johan Derksen en René van der Gijp schuiven aan al de reguliere tafelheren. Daarnaast schuift vanavond voormalig profvoetballer Dries Boussatta aan. Hij deed in het verleden onder andere de uitspraak dat Marokkaanse jongeren vaak voor Marokko kiezen door de uitspraken van Derksen. De uitzending begint vanavond om 20:30 uur op Veronica.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties