FC Twente Nieuws

BIZAR! Burgemeester Tilburg overweegt betaald voetbal te verbieden

BIZAR! Burgemeester Tilburg overweegt betaald voetbal te verbieden

Burgemeester Theo Weterings heeft zich vandaag volkomen belachelijk gemaakt. De burgemeester verleende een vergunning voor een evenement waarbij donderdag 500 supporters een feestje konden vieren rondom de Europa League wedstrijd tegen Rangers FC. Vandaag laat hij weten dat hij met de andere burgemeesters van de speelsteden wil overleggen om het betaald voetbal compleet te verbieden.

"De afweging wordt wat mij betreft: kunnen we binnen de spelregels die er zijn überhaupt een vorm van betaald voetbal voortzetten?" Een bizarre wending op het moment de burgervader zelf onder druk is komen te staan vanwege het verlenen van de vergunning voor de 500 supporters.

Toen het feest uit de hand liep en iedereen de coronaregels leek te zijn vergeten, werd er ook niet ingegrepen. "Er is niet ingegrepen, vanwege de afweging: wat betekent het als we nu ingrijpen", vervolgt de burgemeester op Radio NPO1. "Is het effect dan verspreiding? Daarop was het antwoord 'nee'. Het was dus kiezen tussen twee kwaden. Ik zal aan de gemeenteraad van Tilburg verantwoording afleggen over de keuze die ik heb gemaakt."

"Ik heb ervoor gekozen dat ik wilde weten waar ze zijn, ik heb gekozen voor een beheersbaar scenario. Het klopt dat het beeld is dat mensen zich niet aan de regels hoeven te houden… Dat is ook zo. Maar ik kan dat beeld niet veranderen, ik kan alleen de afweging uitleggen." Excuses zitten er ook niet in want Weterings weigert deze te maken. "Had ik mogelijk een andere beslissing moeten nemen? Ja, dat zou kunnen."

[google]

Naast het betaald voetbal compleet verbieden is er ook nog een andere optie, een meldplicht voor supporters die zich niet aan de regels houden. Of Weterings overweegt deze beide maatregelen in te zetten? "Ja", is het duidelijke antwoord.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties